Kort Nyt

Kirstinebjergskolen præsenterer Skolemesterskaberne i E-Sport for grundskolerne i Danmark

Af Tommy Raun - thr@danmarkc.tv

En folkeskole der går forrest i en hybrid digital fremtid inden for Gaming

D. 20-22 januar 2023 bliver en historisk weekend for Kirstinebjergskolen. Her afgøres finalen i Skolemesterskaberne i E-sport i spillene CS:GO og FIFA til et kæmpe LAN i Kirstinebjerghallen. Gennem flere måneder har over 50 hold fra grundskoler i hele Danmark dystet både fysisk og online om en eftertragtet plads i finalen, som spilles fysik til et brag af et LAN PARTY i Fredericia – et kommunalt højdepunkt.

Skolemesterskaberne i E-sport er en mulighed for at give unge gamere en platform, hvor man kan være social med sine skolekammerater og samtidig lære om samarbejde, kommunikation, problemløsning, at tage ansvar og vise en sund og positiv gamerkultur. ”E-sport og skolemesterskaberne handler om meget mere end computerspil. Eleverne arbejder målrettet med kompetencer som samarbejde, kommunikation og koordinering i pressede situationer, og det er bl.a. nogle af de kompetencer som helt sikkert vil kendetegne vinderholdet” udtaler Stefan Kelstrup, Distriktsskoleleder på Kirstinebjergskolen.

Projektet skolemesterskaberne i E-sport er udsprunget af et samarbejde mellem kommunale institutioner, foreningslivet og private virksomheder ved Kirstinebjergskolen, Fredericia E-sport, R288, Masonic og Esportalen.

”Skolemesterskaber er noget vi mangler mere af i mange sammenhænge, hvis du spørger mig. Jeg synes det er vigtigt at unge mennesker har mange muligheder for at samledes omkring deres interesser i deres uddannelse – læring sker på mange måder og har mange nuancer ” udtaler Andreas Blaq, tidligere Counter-Strike spiller og nu direktør og træner for MASONIC – et af Danmarks bedste CS:GO hold, der netop har vundet Power ligaen for anden gang i træk. Han udtaler også, at han virkelig kan mærke, at alle der er gået ind i projektet brænder for at gøre en forskel.

Kirstinebjergskolen har en forventning om at godt 130 elever vil deltage i den kommende finale og op mod 16 forskellige skoler vil kæmpe om et personligt trofæ og den eftertragtede vandrepokal til deres skole. De deltagende elever kan se frem til en weekend fyldt med turneringer, gaming, konkurrencer, giveaways, nye bekendtskaber, hygge og en spændende finale på Kirstinebjergskolen.