Kultur

Kirstinebjergskolen har premiere på >13: The Musical< på lørdag den 13. maj

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Et enestående samarbejde mellem Kirstinebjergskolen, Fredericia Musicalteater og Den Kreative Skole giver eleverne en helt særlig læring

For andet år kaster Kirstinebjergskolens Performance hold sig ud opførelsen af en musical, og ambitionsniveauet fejler bestemt ikke noget. Alene valget af samarbejdspartnere antyder, at eleverne skal forsøge at leve helt op til de musicalstandarder Fredericia er så kendt for.

13: The Musical
Det er ikke en ny forestilling, men oprindelig fra 2007, og den har gået sin sejrsrige gang fra Broadway til NETFLIX. Nu kommer forestillingen også til Fredericia, hvor forældre, bedsteforældre, skolekammerater, venner og bekendte kan fornøje sig med den vedkommende og evigt aktuelle fortælling.

“13: The Musical” handler om drengen Even Goldman, en jødisk dreng på 12 snart 13, som får vendt sit liv på hovedet, da hans forældre skal skilles, og han skal flytte fra sit spændende liv i New York til en kedelig by i Indiana. Han får travlt med at finde nye venner og få dem med til sin bar mitzva, men hvor langt skal man gå for at finde sin plads i skolens hierarki og samtidig få den bar mitzva, han altid har drømt om?” skriver Kirstinebjergsskolen om handlingen på deres hjemmeside.

Kirstinebjergskolen
Distriktsskoleleder Stefan Helming Kelstrup fortæller, at arbejdet med forestillingen, og ikke mindst de uendelig mange øvetimer, med preformanceholdet har givet et helt unikt sammenhold.
“Eleverne har dedikeret sig fuldstændig til opgaven og hinanden,” fortæller Stefan Helming Kelstrup til DanmarkC TV, og tilføjer før premieren, at “de får alle noget med i rygsækken, som vi ikke kan tilbyde dem i den ordinære undervisning.”

Den Kreative skole
Skoleleder Thomas Lørup Hylgaard fortæller, at Den Kreative Skole kommer med jazzmusikere og dirigent.
“Det giver os rigtig meget at være med,” siger Thomas Lørup Hylgaard til DanmarkC TV. Musikerne startede i efteråret, og “Når vi kommer til det her tidspunkt på året, er de virkelig sammenspillede, og med mulighed for at give koncerter rundt i Fredericia by.” Arbejdet med den særlige musicalgenre starter årligt i januar, og derfor er musikerne efter flere måneder arbejde helt på toppen, supplerer Thomas Lørup Hylgaard til DanmarkC TV.

DanmarkC TV overværede en del af de sidste prøver, og der bliver virkelig arbejdet igennem med
13: The Musical. Foto: DanmarkC TV.

DanmarkC TV bringer senere et TV indslag om >13: The Musical<.

Kirstinebjergskolen: >13: The Musical< har premiere lørdag den 13. maj 23 på Fredericia Teater.