FREDERICIA

Karsten Byrgesen, (NB): “Det er frås med offentlige midler at bruge milllioner af kroner på at fyre to direktører. Frås, og det er ikke os.”

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

“Jeg er ked af, at Fredericia Kommune igen markerer sig som så elendig en arbejdsgiver på det offentlige område,” udtaler Karsten Byrgesen, (NB), til DanmarkC TV

Der er ikke mange fredericianske politikere der vil udtale sig om ledelseskrisen i Fredericia Kommune. Det er dog lykkedes, at få et interview med byrådsmedlem Karsten Byrgesen fra Nye Borgerlige (NB).

Vi spurgte Karsten Byrgesen om, hvad der er galt i Fredericia Kommune?

– Der er mange ting der går godt; der er udvikling i kommunen, der kommer nye virksomheder til, så det går faktisk rigtig godt i Fredericia Kommune. Men når man får kigget ind i kulissen så er der mange ting der ikke går godt.
– Det, der ikke går særlig godt, er de fyringer der er på vej af kommunaldirektøren og direktøren for Børn og Skole.

Hvad kan du fortælle os om de to sager?

– Det er triste sager, men jeg er primært orienteret via medierne, da det ikke er noget der er sagsbehandlet i byrådets regi. Men jeg noterer mig, vi har to direktører der ikke møder på tjeneste. Det sætter en streg under, at vi har et stort problem i Fredericia.
– Det er ikke direktørerne vi har et problem med, det er den politiske ledelse. Vi er det dårligste sted at være ansat. Det er der ingen tvivl om. Med det antal direktører vi fyrer, det begriber jeg simpelthen ikke.

Hvad er det, du ikke begriber?

– Jeg begriber simpelthen ikke, at løsningen hver gang der er politisk surhed på en direktør, så skal direktøren smides ud. Jeg begriber det ikke!

Jeg begriber det ikke!
Karsten Byrgesen

Som det eneste medlem af byrådet er Karsten Byrgesen ikke medlem af Økonomi- og Erhvervsudvalget. Det er i det udvalg alle sager behandles inden de forelægges for byrådet, og hvor der på den måde udvalget er sammensat, kan aftales et flertal. Derfor kaldes Økonomi- og Erhvervsudvalget, der har borgmester Steen Wrist i formandsstolen, for det mest magtfulde udvalg, og kaldes ofte for “det lille byråd”, eller blot Ø-udvalget.

Hvad føler du ved ikke at være med i Ø-udvalget?

– Jeg har ikke de store følelser i det, men det er da relevant at spørge borgmesteren på hvilken baggrund han mener, at ikke alle partier skal være med i Erhvervs- og Økonomiudvalget.
– Det, at jeg ikke er med, betyder jeg har rene hænder, og ikke er klistret ind i alt det stads der foregår i “det lille byråd”. Mit rum at tale i, som politiker, er ikke et lukket rum og det er jeg god til. Det rum jeg står i nu, er til at tale til, og med, og for Fredericia.

I slutningen af interviewet gør Karsten Byrgesen sig overvejelser om, forskellen på af være medlem af Djøf (Djøf er fagforening for samfundsvidenskabelige akademikere, bl.a. jurister og økonomer) og så eksempelvis 3F eller HK:

– Hvis det havde været et medlem af 3F eller HK, man havde gjort det mod, ville hele Rådhuspladsen været fyldt op med fakler, sange og røde faner. Og det forstår jeg godt, for der havde man lavet en støtte til de mennesker, som har fået en dårlig behandling. Der er ingen støtte her, andet end man med et pennestrøg vil udskrive en regning, hvis jeg skal tro det der står i medierne, på op til 5 millioner kroner.

Karsten Byrgesen fortæller mere i det kommende TV indslag, og blandt andet lidt om hans opfattelse af ledelse og kommende ansættelser i Fredericia Kommune.