Politik

Karsten Byrgesen: Liberal Alliance jagter enkeltpersoner, partier og hele Byrådet

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Tonen mellem byens politikere er til tider mere end hård, og måske skulle byens vise fædre lægge sig Holbergs ord på sinde: “gaar hen I Skabhalse, og forliger Sagen”

Karsten Byrgesen, uden for partierne, sagde blandt andet på byrådsmødet tirsdag aften: “Så for eksempel, når vi får at vide i Fredericia Dagbladet, næsten på forsiden, at vi alle her, uden undtagelse, hvis vi jo er ansat i et civilt firma, burde ryge ud på røv og albuer. Vi bliver jo kaldt uværdige, vi bliver jo kaldt alt muligt andet. Og det er selvfølgelig uden nærværende Liberal Alliance, de forklarer jo udmærket godt, hvad ledelsen ønsker at kommunikere, og det er deres måde at gøre det på. Det er ikke så meget, det kan jeg sagtens stå for, det tror jeg, at vi alle sammen kan. Men problemet er, dem der læser det i de sociale medier, de byder jo over og går med og strammer det lige op og bekræfter, at vi rent faktisk er nogle kæmpe huller i jorden.”

Poul Rand, formand for Liberal Alliance

Når Karsten Byrgesen taler som han gør, kan noget af forklaringen findes i et læserbrev af formanden for Liberal Alliance, Poul Rand, som DanmarkC TV har offenliggjort 2. april 2024. Her skriver Poul Rand blandt andet: “Når Hr. Karsten Byrgesen i Fredericia Dagblad siger nej til en invitation til blåt samarbejde, grundet min person siger han samtidig han ikke er ægte blå og han ikke som tidligere skrevet i samme medie kan tåle alt. Han kan derfor være en af årsagerne til at et systemskifte ikke kommer i hus.

DanmarkC TV har spurgt Karsten Byrgesen om, hvad det er for noget med samarbejde og valgforbund, så lyder lyder svaret:

“Liberal Alliance, de Konservative og Dansk Folkeparti har uden at konsultere nogen som helst, etableret et valgforbund. Jeg er aldrig blevet inviteret med. Jeg kan jo ikke tage stilling til noget jeg ikke er blevet bedt om,” forklarer Karsten Byrgesen.

“Jeg har et værdigrundlag, og det værdigrundlag bliver gang på gang krænket. Som jeg også talte om på byrådsmødet i går, hvor jeg nævnte hvordan Liberal Alliance gang på gang krænker os. Jeg melder mig altså ikke hos nogen der krænker mig. Min moral og ordentlighed den er et stykke over det som Liberal Alliance udviser.” udtaler Karsten Byrgesen om de personlige angreb fra Liberal Alliance formand.

Det er Karsten Byrgesen opfattelse, at Liberal Alliance jagter enkeltpersoner, partier og hele Byrådet. “Det er en mand der skriver, at min værdighed er, at jeg skulle smides ud på røv og albuer, der beder mig om et samarbejde. Poul Rand kan starte med, at opføre sig på en ordentlig måde, anstændigt,” mener Karsten Byrgesen.

Poul Rand giver i læserbrevet udtryk for, at hvis der ikke kommer borgerligt flertal i byrådet efter næste valg, kan Karsten Byrgesen være “en af årsagerne”. “Hvis det er vigtigt for Liberal Alliance, så skulle de tage og finde kammertonen. Jeg kommunikerer ikke på det lave niveau, det gør jeg simpelthed ikke.” slutter interviewet med Karsten Byrgesen.