Læserdebat

Kære unge menneske: Du skal erobre verden, med lige præcis det menneske, du er

Læserdebat af: Lotte Hansen, Næstformand, Liberal Alliance i Fredericia og kandidat til Kommunalvalget i 2025

Kære skønne unge mennesker – Tillykke med din studentereksamen, svendebrevet eller hvis du arbejder for at få råd til din drøm. Uanset hvad – gør du noget for din og Danmarks fremtid, så tak for det!

For 7 dage siden, er det 10 år siden jeg fik min egen HHx eksamen fra Rybners Gymnasium i Esbjerg, og i huen var der et 7-tal, efter erhvervsrets-eksamen.Da jeg kom ud af eksamenslokalet var jeg stolt af mit 7-tal, men resten af mit karakterblad, var mixet op af de famøse ‘briller’ og op til den helt anden ende af karakterskalaen.

Jeg er et af de mennesker der har skiftet retning mange gange i livet, et af de unge mennesker der har prøvet sig frem, for så at søge ind på et studie 8 år efter endt gymnasial uddannelse, for måske at have en chance for at sidde stille på en stol.

Hvis jeg havde søgt ind i år, ville jeg være en af 54.279 mennesker, der søgte ind via kvote 2. Kvote 2 ansøgere bliver hvert år vurderet på andet end karaktergennemsnittet fra en gymnasial uddannelse alene, og hvor uddannelsesinstitutionerne tildeler pladserne efter konkret vurdering af ansøgeren og ud fra forskellige udvælgelseskriterier, der varierer fra uddannelse til uddannelse. Jeg har igennem årene lært, at jeg er andet end tal og karakterer, og at man absolut ikke er doven eller dum, fordi man i et system skal søge videre uddannelse via kvote 2.

Livet skete, og tog drejninger undervejs.

Som børn- og unge coach, har jeg lært rigtig meget af de unge mennesker jeg har arbejdet med, for at skabe en fremtid for og sammen med dem. Mange undervurderer de unge mennesker, fordi der er blevet skabt et narrativ omkring dem, som at de er dovne, de vil ingenting, de vil ikke skabe og de er ikke til at snakke med. Det narrativ bliver skabt af mennesker, der ikke ser det gode i de mennesker der skal være med til at skabe vores fremtid, i Danmark, som danskere.

Du skal erobre verden, med lige præcis det menneske, du er. Gør det med troen på, at du godt kan – jeg tror på dig. Hvis du er dygtig nok, er du gammel nok.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv