FREDERICIA

Kæmpe krydstogtskib anløber Fredericia

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Det amerikanske krydstogtskib Legend of The Seas med plads til 2076 gæster besøger Fredericia torsdag den 7. august 2014

 Det går ikke stille for sig, når det amerikanske krydstogtskib Legend of The Seas lægger til kaj i Fredericia torsdag den 7. august. Skibets 2.076 gæster og 720 besætningsmedlemmer bliver modtaget med kanonsalut og vandkaskader fra slæbebåden under indsejlingen, og ved kajen står 6. Juligarden klar til at spille op for de mange turister.

Det største krydstogt skib i Fredericia nogen sinde

Legend of The Sea lægger til ved Kastelkajen med udsigt ind over FredericiaC og udover Lillebælt. Skibet er 264 meter langt og har 11 dæk og kommer til at fylde godt op i landskabet.

“Da det er første gang, et så stort krydstogtskib anløber Fredericia, giver vi den hele armen og akkompagnerer skibet med kanonsalutering og musik både ved ankomsten ved 8-tiden, og når det stævner ud kl. 18. Det er et enormt skib, og hvis man har mulighed for at kigge forbi og nyde synet og musikken, skal man være så hjertelig velkommen. Det vil være fantastisk, hvis vi sammen kunne vise de mange udenlandske turister vores historiske gæstfrihed, mens de er her ”, siger Heidi Hammer Lings, leder af Fredericia Turistbureau.

Kom og vær med

Krydstogtgæsterne bliver tilbudt ture til bl.a. Kongernes Jelling, LEGOLAND, H.C. Andersens Odense, Egeskov Slot, Koldinghus og Ribe, men erfaringsmæssigt bliver omkring halvdelen af gæsterne på destinationen. Det vil sige, at Fredericia potentielt vil have 1000 krydstogtgæster i byen den 7. august, og de skal have en stor oplevelse med hjem.

”I samarbejde med FredericiaC, Fredericia Shopping og teatret sørger vi for, at byen emmer af liv. I anledning af Fredericia Teaters kommende forestilling ”Den Lille Havfrue” vil byen være pyntet i havfruetema, Aventura tilbyder sejlture, der kommer smukke veteranbiler og marked til byen, Borger 1849 vil skabe historisk stemning i gaderne, og for vovehalsene vil det være muligt at rappelle fra Det Hvide Vandtårn”, fortæller turistbureaulederen.

Flere arrangementer kan endnu nå at komme på listen, og Heidi Hammer Lings understreger, at oplevelserne naturligvis er for alle, og ikke kun krydstogtgæsterne. Folk fra Fredericia og nabobyerne skal endelig komme og tage del i festlighederne.