Home FREDERICIA JUL I CBYEN : JULEMÆRKEMARCH, NISSETEATER OG GLØGG
JUL I CBYEN : JULEMÆRKEMARCH, NISSETEATER OG GLØGG

JUL I CBYEN : JULEMÆRKEMARCH, NISSETEATER OG GLØGG

0

GÅ IND I JULEN MED GOD SAMVITTIGHED OG GLØGG

Kom til første søndag i advent med julemærkemarch, motionsløb, nisseteater, gløgg og æbleskiver i Kanalbyen i Fredericia.

Traditionen tro fejres første søndag i advent i den midlertidige containerby C-byen med masser af julehygge og kreative containerbutikker, der bugner af julegaver.

Spejderne inviterer på Julemærkemarch

I år er der mulighed for at gå ind i julen på en sjov og sund måde og samtidig hjælpe udsatte børn. C-byen er nemlig mødested for den årlige Julemærkemarch, som afholdes i Fredericia for 42. gang. Det er de lokale børne og ungdomsspejdere der står bag marchen, som ellers traditionelt har været afholdt af postvæsenet.

Det koster 70 kr. at deltage i julemærkemarchen, inklusiv en medalje, som overrækkes ved målstregen. Man kan også gå uden medalje for 30. kr. og pengene går naturligvis til de danske julemærkehjem.

Adventshygge med høj puls og nisser

Når Julemærkemarchens fortropper begynder at vende tilbage til C-byen, åbner containerbutikkerne op for julesalget, mens foreningen Get Outdoor inviterer på snobrødsbagning og en tur på svævebane. Samtidig står frivillige fra Lions Club Thyra klar til at hjælpe med at lave juledekorationer.

Kl. 11 afholder Cross Training Fredericia et fem kilometers juleløb for hele familien og kl. 12 er der gratis rundvisning i Kanalbyen, hvor man blandt andet kan høre mere om de nye spændende boliger, der er på vej. Små og store gæster kan også blive i C-byen og se gadeteater med Rudolf og Nils Nisse.

Æbleskiver og gløgg skal der naturligvis til på en første søndag i Advent. Køber man det i spejdernes julebod i C-byen, er man med til at støtte de danske Julemærkehjem og det vigtige arbejde med at hjælpe udsatte børn i Danmark.

 

Program for hele arrangementet

Kl. 8.40: Postorkestret spiller op

Kl. 9.00: Julemærkemarchen begynder

Kl. 10 – 15: C-byens butikker åbner

Kl. 10 – 15: Snobrød og svævebane med Get Outdoor

Kl. 10 – 15: Lav en juledekoration med Lions Club Thyra. Medbring evt. grankrans

Kl. 11: Fem kilometers juleløb med Cross Training Fredericia

Kl. 11 og 12.30: Teater Figuletta spiller ”Rudolf og Niels Nisse”

Kl. 12: Rundvisning i Kanalbyen med start fra Coffee Corner i C-byen. Bliv klogere på Kanalbyen og hør mere om dine muligheder for at bo med udsigt til kanal og hav.

Det hele sker i C-byen ved Gl. havn i Kanalbyen, 7000 Fredericia.

Støt Julemærkehjemmene – gå med i Julemærkemarchen

Mobning, ensomhed og lavt selvværd er det, størsteparten af børnene har med i bagagen, når de starter på Julemærkehjem. Det får de hjælp til at ændre. Det er Julemærkehjemmenes mål, at børnene bliver en del af et fællesskab på Julemærkehjemmene, hvor de oplever sammenhold, støtte og omsorg. Resultater viser, at ophold på Julemærkehjem forbedrer børnenes selvopfattelse, humør og livskvalitet markant.

Mere information på www.julemaerkemarchen.dk