
Ja – kvinder er vigtige i lokalpolitik

Læserdebat af: Kirsten Hassing Nielsen, byrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti og Sara Houssain Salame, næstformand Konservativ Ungdom Fredericia
Det har en enorm betydning for demokratiet, at der er kandidater, der stiller sig til rådighed i lokalpolitik. Og ja, der er brug for flere – også kvinder – der har lyst til at engagere sig i politik, for det skaber flere gode perspektiver i de politiske beslutninger.
For Det Konservative Folkeparti er det et kæmpe privilegie, at vi har en lang række stærke kandidater – også kvinder, der har valgt at engagere sig i politik, fordi det er forudsætningen for et velfungerende demokrati.
Derfor har den mandlige chefredaktør for Fredericia Dagblad helt ret, når han skriver, at kvinder er vigtige i politik. Ærgerligt er det dog, at samme chefredaktør ikke har flere nuancer med og får orienteret sig bedre i det politiske landskab, hvor der står både kvinder og unge kandidater, som er engageret i det politiske arbejde, og som ikke bør overses som rollemodeller.
I Det Konservative Folkepartis folketingsgruppe er der 8 kvinder og 3 mænd. I det nuværende Fredericia byråd er der 9 kvinder ud af de 21 byrådsmedlemmer. Om det er godt nok kan altid diskuteres, men det er vel tæt på en god balance, når vi taler om køn.
For Det Konservative Folkeparti handler det hovedsaligt om, at vi får flere til at engagere sig i politik, og det gælder også kvinder. For i sidste ende er det væsentligste, at der skabes så meget diversitet som muligt, og at det er politikken og muligheden for indflydelse, der motiverer. Og her kan både kvinder og mænd være rollemodeller med forskellige perspektiver og værdier.
En af de vigtige nuancer er, at man ikke er rollemodel alene på grund af sit køn. Man er rollemodel, fordi der er noget i det man gør, som kan inspirere og motivere andre til at engagere sig i politik. Og det er uanset hvem man er.
For Det Konservative byrådsmedlem Kirsten Hassing har den nu afdøde tidligere partiformand Søren Pape Poulsen været et stærkt forbillede, der har motiveret til at engagere sig i politik. Søren Pape har været et stærkt forbillede med sin tilgang til politik, og har i høj grad inspireret Kirsten i forhold til at gøre politik mere værdibaseret. Samtidig finder Kirsten meget inspiration hos de unge, der er engageret i den lokale ungdomspolitiske forening.
Sara Houssain Salame er nyudnævnt næstformand i Konservativ Ungdom, og har bl.a. set et forbillede i det konservative byrådsmedlem Kirsten Hassing, som har formidlet det politiske arbejde på en motiverende måde, og som har inspireret hende til at gå ind i lokalpolitik.
Sara er også blevet motiveret af den tidligere kvindelige formand for Konservative Ungdom i Fredericia, der som formand for ungdomsafdelingen har været en tydelig frontfigur og vist vejen for andre unge ind i politik.
Hertil kommer, at Det Konservative Folkeparti har en formidabel kvindelig rollemodel i partiformand Mona Juul. Mona kan inspirere mange – ikke kun kvinder – til at engagere sig i politik.
Det er alle sammen rollemodeller, som er værd at fremhæve, og der er sikkert mange flere – også kvindelige rollemodeller, som kan motivere andre til at gå ind i politik, så dem bør medierne heller ikke overse.
Så ja, kvinder er vigtige også når det handler om politik, og i Det Konservative Folkeparti ser vi gerne endnu flere der melder sig ind i de politiske partier, stiller op som kandidat eller på anden vis engagerer sig i politik – også kvinder. Fordi det er diversiteten, der styrker demokratiet.
Regelsæt for debatindlæg på DanmarkC TV Formålet med debatsektionen på DanmarkC TV's hjemmeside er at fremme en åben, informativ og respektfuld dialog om emner af offentlig interesse. Vi opfordrer til, at du deltager aktivt og bidrager til debatten. For at sikre et godt debatklima for alle, bedes du overholde følgende retningslinjer:
1. Formål og Indhold:
- Debat og argumentation: Debatindlæg skal have karakter af et velargumenteret indlæg, der belyser et emne fra en specifik vinkel.
- Fokus på sagen: Hold fokus på emnet. Personangreb, beskyldninger eller irrelevante sidespor vil ikke blive publiceret.
- Fakta og kilder: Underbyg dine påstande med fakta og, om muligt, kilder. Det er dog ikke et krav at henvise til konkrete kilder i selve indlægget.
- Sprogbrug: Benyt et sagligt og respektfuldt sprog. Undgå bandeord, skældsord og stødende sprogbrug.
- Ingen reklame: Indlæg må ikke indeholde kommercielle budskaber, reklame eller propaganda.
2. Format og Omfang:
- Længde: Et debatindlæg må maksimalt fylde 2.500 tegn inkl. mellemrum. Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte indlæg, der overskrider denne grænse, eller at afvise dem.
- Overskrift: Indlægget skal have en fængende og præcis overskrift, der afspejler indholdet.
- Indsendelse: Indlæg sendes via den angivne formular på hjemmesiden eller til tv@danmarkc.tv
3. Publicering og Redaktionel Praksis:
- Redaktionens ret: DanmarkC TV forbeholder sig ret til at redigere, afvise eller fjerne indlæg, der ikke overholder disse retningslinjer, eller som vurderes at være i strid med god presseskik. Dette inkluderer også indlæg, der er spam, vildledende eller på anden måde upassende.
- Ansvar: Skribenten er ansvarlig for indholdet af sit indlæg. Det er vigtigt at have opbakning til de fakta, der fremlægges, selvom redaktionen bestræber sig på at fange eventuelle fejl.
- Identifikation: Alle debatindlæg skal forsynes med fuldt navn på skribenten. Anonyme indlæg vil ikke blive publiceret.
- Svartid: Vi bestræber os på at gennemgå indsendte indlæg hurtigst muligt, men der kan forekomme ventetid.
4.Kommentarer til debatindlæg:
- Kommentarfeltet under debatindlæg er til for at skabe yderligere debat og dialog. De samme regler for saglighed og respekt gælder for kommentarer.
- DanmarkC TV modererer kommentarer, og upassende kommentarer vil blive fjernet.
- Vi ser frem til at modtage dine bidrag og en levende debat hos DanmarkC TV!
- Har du spørgsmål til retningslinjerne, er du velkommen til at kontakte os på tv@danmarkc.tv