FREDERICIA

Indvielse af nyt moderne bus-depot på tidligere genbrugcenter

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Fredericia byder velkommen til et nyt kapitel i byens grønne omstilling med indvielsen af det nye busdepot på Industrivej

Fredericia tager endnu et skridt mod en grønnere fremtid med indvielsen af et helt nyt elbus-depot på Industrivej. Åbningsfesten byder på noget for enhver smag, herunder gratis pølser, kaffe/kage, og underholdning for de yngre gæster.

Det sker Søndag, 15. oktober, 11:00-13:00, Industrivej 26, 7000 Fredericia.

Dagen skydes igang med taler af blandt andre Christian Bro (S), formand for teknisk udvalg i Fredericia, samt direktører fra Sydtrafik og Umove. Herefter vil der være “fri leg”, hvor gæsterne kan udforske depotets faciliteter og tage del i de mange aktiviteter.

Gratis pølser, kaffe, kage og sjov for hele familien. Oplev det nye busdepot den 15. oktober. Foto: Pressefoto

Fra genbrugscenter til busdepot
Efter vedtagelsen af budgettet for 2022, har Fredericia Kommune arbejdet hårdt for at skabe emissionsfri bybusser til glæde for miljøet og borgerne. Det tidligere genbrugscenter på Industrivej er nu forvandlet til et topmoderne busdepot.

“Ved vedtagelsen af budget 2022 blev det besluttet, at Fredericia Kommune i løbet af 2023 skal have emissionsfrie bybusser,” lyder det i et uddrag fra en beslutningssag fra byrådet, og på åbningsdagen kan borgere se frugterne af denne beslutning.

Baggrunden tæller en investering på 6,468 mio. kr. og en strategisk overførsel af grunden fra Affald & Genbrug til Kollektiv Trafik, alt sammen for at skabe rammerne for et bæredygtigt skifte indenfor den lokale transport.

Nu kommer grunden til at være fyldt med busser – efter dets indvielse søndag d 15. oktober. Foto: DanmarkC TV

Ejendommen har gennemgået en omfattende renovering. Alt fra el til vand og varmeinstallationer er blevet opdateret. Derudover byder området på et nyt 690 m² stort værksted, komplet med smøregrav, udsugning og et avanceret bio-renseanlæg. Administrationen har også fået en overhaling, og rummer nu også chaufførfaciliteter såsom omklædning og bad.

Andresen’s VVS A/S og Deber Ventilation ApS vandt udbuddet på projektet, og har stået for vvs og ventilationsarbejdet på det nye bus-depot.

De nye ladestandere kan på 4 timer oplade en elbus. Foto: DanmarkC TV

Plads til mange busser – især elbusser
Hele arealet har nu plads til at parkere op til 15 busser, hvoraf de 12 er de nyeste el-busser. Med 12 ladestandere sikres hurtig opladning – en komplet opladning tager blot omkring 4 timer.

Det nye bus-depot indvies
Dato: 15. oktober Tid: 11:00-13:00 Sted: Industrivej 26, 7000 Fredericia

For dem, der ønsker at benytte offentlig transport, er det busrute 2, 6, og 204, der stopper nærmest depotet. Bilister og cyklister kan finde parkering på nabogrunden.

Nyt bus-depot på industrivej. Foto: DanmarkC TV
Nyt bus-depot på industrivej. Foto: DanmarkC TV
Nyt bus-depot på industrivej. Foto: DanmarkC TV