FREDERICIA

INDSTILLING TIL PRIS

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

Årsmøde i Red Barnet 2014Red Barnet har afholdt årsmøde i denne weekend på Trinity i Fredericia. Med til årsmødet var den lokale afdeling af Red Barnet samt frivillige fra Red Barnet.

Et af de store temaer er børnekonventionen, der har 25 års fødselsdag den 20. november 2014

Generalsekretær i Red Barnet Mimi Jacobsen fortæller: ”Børns rettigheder – Vi skal blive ved med at sige det med respekt og skabe debat om emnet. Voksne skal respektere børn rettigheder og børn skal respektere, at andre børn også har de samme rettigheder. Ville det ikke være fantastisk, hvis vi havde en konvention, der fastslog, hvordan børn skal have det. Desværre vil danske politikere ikke være med til at sende det signal, at de vil tage børns rettigheder alvorligt. Red Barnet har utrætteligt i mange år forsøgt at få børnekonventionen indskrevet i dansk lovgivning.”

Indstilling til Årets Børneforkæmper 2014

Alle personer og foreninger kan indstille en børneforkæmper til årets pris.

Læs mere på  facebooksiden – Årets Børneforkæmper i Fredericia, en ud af 8 byer.

Inger Nielsen, Konstitueret formand for Red Barnet i Fredericia udtaler – “Vi vil gerne have hele lokalsamfundet engageret i at nominere kandidater på Facebook til at modtage prisen. Vi søger en person, som har gjort noget særligt for børns trivsel, sikkerhed, tryghed og udvikling i vores område, en person som måske har gjort noget særligt i forhold til integration og inklusion af børn lokalt eller har været med til at børn er blevet hørt og inddraget i beslutninger. Det kan være en frivillig fra foreningslivet, en lærer, pædagog eller anden fagperson, en politiker eller en elevrådsformand”.

Red Barnet er den største børnerettigheds organisation i verden.