Politiets døgnrapport

Indbrud, mistænkeligt forhold og tricktyveri. Hvor gennemtænkt ond svindlen er, ses nederst i artiklen!

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Vicepolitiinspektør Mikkel Ross: “Det er svineri at udnytte ældre med tricktyveri, og vi tager det meget alvorligt!”

Mistænkeligt forhold
Vi lægger ud med et mistænkeligt forhold i Skærbæk, hvor et vidne på Langelandsvej så en bil med trailer køre langsomt rundt. På traileren var der en cykel. Et par mænd samlede byggematerialer sammen, og lagde på traileren.

Politiet rykkede ud, og runderede i området, men fandt ikke den omtalte bil. Nu efterlyses flere vidner, og også om der er nogen der har fået stjålet en cykel eller byggematerialer. Kontakt politiet på 1-1-4.

Indbrud i Jernbanegade
Der er kastet en sten gennem vinduet til en sundhedsklinik, hvorefter en eller flere tyveknægte kunne komme ind. Det er sket den 1. marts mellem fra kl. 17.30 til den 2. marts kl. 8.
Der er stjålet 4 designerstole.
Da der ikke er overvågning, er der ikke noget signalement. Ingen vidner har henvendt sig til politiet.

Indbrud i Eksercerhuset, Øster Voldgade
En gerningsmand har 27. februar kl. 22.15 brudt ind i et depot og stjålet en brandslukker, 1 kasse Red Bull, og noget spiritus.
Da der er overvågning på stedet har politiet noget at arbejde videre med.

Tricktyveri
En kvinde på 63 i Kongensstræde bliver ringet op onsdag den 1. marts omkring kl. 18. En ukendt person præsenterer sig som en bankmedarbejder, og forklare hendes kort er blevet hacket. De vil sende et bud, som kommer 10 minutter efter og afventer kort og kode.
Efterfølgende bliver der hævet kontanter i Fredericia og Rødding. Tricktyvene har fået et udbytte på mellem 10.000 og 20.000 kroner!

Her er det, at vicepolitiinspektør Mikkel Ross, ikke alene kalder det for svineri at gøre den slags mod ældre medborgere, og ofte enlige kvinder. Men han opfordrer medierne til, at forsætte med at oplyse om, at hverken bank eller politi ringer og beder om kortoplysninger eller kode, for slet ikke at tale om at hente kort.

Yderligere opfordrer Mikkel Ross til, at børn får det fortalt og forklaret deres forældre. Også hvordan en bank reagerer hvis der er tvivl om fremmede har fået kendskab til kort eller kode.

Denne form for tricktyveri spreder sig. Det er vist første gang den lede metode er brugt i Fredericia, og derfor skal der advares kraftigt mod den.

Som om det ikke kunne blive værre
Men det kan det, når kriminelle arbejder på at svindle. Da “buddet” nu alligevel var der for at hente kort og kode, kom han med et ondsindet tilbud: “Nu kender de kriminelle jo din adresse. Banken kan tilbyde dig et års gratis boks, hvor vi kan opbevare dine smykker, sølvtøj m.v.“.
Ofret i Kongensstræde tog ikke mod dette tilbud, men det er desværre set før.

Der er kun et sparsomt signalement (mørkhåret mand i en mørk jakke), som politiet arbejder videre med.