TAULOV

“Imponerende” var ordene der gik igen da Christian Bro (A) lykønskede med købet af Taulov Station

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

I dag blev købsaftalen underskrevet ved en lille ceremoni foran Taulov Station, hvor der var arrangerer flere aktiviteter

Det var en glad formand for Foreningen Taulov Station der bød velkommen.
Jan Schoubo bød velkommen til underskrivelse af købsaftalen med DSB. Det markederede et langt forhandlingsforløb med DSB, og mest den nye tid stationsbygningen går i møde.

Ud over “imponerende” sagde Christian Bro (A) på vege af Økonomi- og Erhvervsudvalget i Fredericia Kommune: “Lige om lidt har I et samlingssted, hvor gamle beboere, unge beboere, tilflyttere og dem der har boet her i generationer kan samles, og faktisk lave noget sammen.”

“Imponerende” var ordet der gik igen i Christian Bro’s tale ved Taulov Station. Foto: DanmarkC TV.

Imponerende er det uden tvivl af Foreningen Taulov Station i løbet af kort tid har indsamlet 215.000 kr., hvoraf de 200.000 kr. nu overføres til DSB. Endelig fod under egen station!

“Kulturhus eller ligefrem kulturcentrum? Det er i hvert fald noget vi har i tankerne på den lange bane.”, og så blev de mange muligheder for brug af huset ellers ridset op; faktisk var der ingen begrænsninger.

Jan Schoubo, formand, holder tale og takker, mens Lars Gøtke, DSB, lytter. Foto: DanmarkC TV.

“Vi har haft en kæmpe opbakning. Det må man sige. Da stationen var truet af nedrivning, var vi rundt for at samle underskrifter: 19 uf af 20 skrev under på, at stationen skal bevares. Det var med 1.500 underskrifter i løbet af forår og sommer sidste år, hvilket svarer til over halvdelen af alle voksne beboere i Taulov,” fortalte Jan Schoubo, som ikke glemte at fortælle, at Taulov er den næststørste by i Fredericia Kommune.

Lars Gøtke, underdirektør i DSB var rigtig glad for, at det er Foreningen Taulov Station der overtager stationsbygningen. “Jeg er sikker på, at bygningen kommer til at danne en god ramme for lokalsamfundet herovre.” Om forhandlingerne med en privat forening udtaler Lars Gøtke: “Det har været et fint forløb, der – tror jeg – for foreningens side har været en smule emonotielt, og fra vores side lidt mere kommercielt. Vi har har haft en fin og lang dialog, og vi er sikre på, at bygningen er kommet i gode hænder.”.

Lars Gøtke, underdirektør ved DSB. Foto: DanmarkC TV.

Karsten Byrgesen (D) var også mødt op til den vigtige dag. “For lokalområdet er jeg sikker på, det har en meget, meget stor betydning. Det er rigtig godt, at foreningen med velsignelse af flere politikere, reelt har viljen til at tage det store skridt det er, at samle penge ind. Vi er alle, jeg er i hvert fald, en meget stor tak skyldig til foreningen, for at de er med til at bevare stationen”.

Karsten Byrgesen (D) er glad for at Taulov Station bevares. Foto: DanmarkC TV.

Palle Dahl (O) fortalte til DanmarkC TV, at “Jeg synes det er prisværdigt, fordi det giver en entusiasme at de vil det her, de ønsker det her projekt. Havde det været kommunen der havde købt stationen, havde vi måske haft nogle andre ideer med bygningen, end borgerne ønsker. Jeg synes det er prisværdigt at borgerne har sagt, at det her vil vi – det her gør vi!” slutter Palle Dahl.

Palle Dahl (O) havde stolt taget sit barnebarn med til den historiske dag i Taulov. Foto: DanmarkC TV.

DanmarkC TV bringer senere et længere indslag fra den historiske dag.

Der var gratis udlevering af pølser og liflige drikke sponsoreret af COOP365, salg fra gårdbutik og både børne- og voksenmarkedsboder. Fredericias Historiske Selskab var der også, for netop ved Taulov Station mindes tre frihedskæmperes død under 2. Verdenskrig, og det kunne interesserede høre mere om.

Bifaldet gælder den endelige underskrift på købsaftalen: Foto: DanmarkC TV.