DanmarkC TV

IKKE ALLE VALGPLAKATER BLEV NEDTAGET I TIDE

IKKE ALLE VALGPLAKATER BLEV NEDTAGET I TIDE

IKKE ALLE VALGPLAKATER BLEV NEDTAGET I TIDE

0

Selv om at valget er overstået for 9 dage siden, så er det ikke alle kandidater der overholder de ellers helt klare regler på området

På Grundlovsdag gik Danmark til valg og fejrede dermed demokratiet i fuld flor. Mange lokale kandidater kæmpede til det sidste for en plads på tinge, men kampen om de personlige stemmer var hård.

Flere partier havde som DanmarkC TV skrev om i første uge af valgkampen, svært ved at overholde lovgivningen omkring, hvor valgplakater måtte hænges op. Efter at have forholdt lovgivning og dokumentation på ulovligt ophængte valgplakater, gik det stærkt for de enkelte partier med at få styr på de ulovligt ophængte plakater. Grundlovsdag gik Danmark til valg og senest 8 dage efter skulle samtlige lygtepæle være ryddet for plakater – siger loven. Men ikke alle har helt tjek på, hvor de i kampens hede har opsat valgplakater. I Erritsø hænger der eksempelvis en valgplakat hvor Borgmester Jacob Bjerregaard støtter en bestemt kandidat i valgkampen der forlængst er forbi. Plakaten der skulle have været nedtaget senest ved midnat torsdag, hænger dermed ulovligt.

Havde plakaten hængt i eks. Kolding kommune, ville partiet bag plakaten modtage en regning fra Kommunen på Mellem 175 – og 200 kr.

I Fredericia er det Vej & Park der administrere reglerne på området. Vej & Park er endnu ikke vendt tilbage på DanmarkC TVs henvendelse omkring sanktioner ved mangelfuld nedtagning af valgplakater i Fredericia kommune.

Observerer du en valgplakat der skulle have været nedtaget, så kan du kontakte Vej & Park på telefonnummer 72107000 – eller benytte appen – “Giv et praj”.