LOKALSPORT

Idrætsskolerne i fornyelse

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

2K2A8395Der er gang i udviklingen på idrætsskolerne i Nørreskoven. For indeværende er kraner, gravemaskiner og tungt maskinel hverdag på skolerne, der til marts kan se frem til at tage spritnye faciliteter i brug i en ny tilbygning, der skal indrettes til fitness, dans, indoor cycling og almindelig undervisning. Den nye bygning er støttet af Trefor Værdipulje og kommer også til at indeholde et unikt nyt testcenter.

 

Men den nye tilbygning er bare ét blandt mange projekter, som skolerne har lavet forbedringer på inden for det seneste år. Derudover kan eleverne på Vejle Idrætshøjskole og Vejle Idrætsefterskole nyde et nyt fysiklokale, nyt musiklokale og en lang række småforbedringer, der giver større mulighed for aktivitet. Fx ny discgolfbane, nyt mountainbikespor, nyt udendørs fitnessstativ samt renoverede havestuer til hygge og afslapning. Selvfølgelig foruden det nye udendørs klatretårn, der tidligere har stået i Vejle midtby ved Anlægget, og som blev indviet på skolerne i sommer.

 

Håber på flere lokale samarbejder

Med de nye faciliteter håber forstanderne på de to idrætsskoler at skabe endnu synlighed omkring skolerne. Det er en del af skolernes strategi at skabe nye kontaktflader mellem foreninger, skoler og byens borgere. Allerede nu kan Vejle og omegns borgere benytte mountainbikespor, klatretårn og discgolfbane ved forudgående aftale.

De nye indendørs idrætsfaciliteter vil være åbne for udlejning, når skolernes egne elever ikke har undervisning.

2K2A9630-2

”Vi glæder os meget til at kunne tage de nye faciliteter i brug. De seneste 6-7 år er vores skolers elevtal jo mere end femdoblet. Det betyder, at vi har behov for de nye faciliteter i hverdagen, men at vi også glæder os til at høre fra andre, som kunne have gavn af faciliteterne. Vi er i forvejen i dialog med lokale foreninger, DGI og Vejle Kommune, men jo flere der kan bruge faciliteterne, jo mere mening giver det at anlægge,” siger Ole Damgård og Frank Rasmussen, som er forstandere på henholdsvis Vejle Idrætshøjskole og Vejle Idrætsefterskole.