SAMFUND

I nat stiller vi urene en time tilbage: DSB holder stille 1 time, og husk reflekser til din hund!

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Når urene sættes en time tilbage, bliver det allerede mørkt ved 17-tiden – og der går ikke lang tid, så er det også mørkt om morgenen. Det betyder, at mange hundeejer må lufte deres hund i mørke.

Dette års sommertid ophører natten mellem lørdag den 28. oktober og søndag den 29. oktober 2023. Natten til søndag den 29. oktober 2023 skifter vi fra sommertid til vintertid. Det vil sige, at klokketiden søndag den 29. oktober 2023 klokken 03.00 ændres til klokken 02.00.

To tog holder stille en time natten til søndag
Natten til søndag den 29. oktober 2023 stiller Danmark urene en time tilbage fra kl. 03.00 til kl. 02.00. To tog, der er startet i sommertid, får et ophold på omkring en time på Odense Banegård Center.
Se, om det får betydning for din rejse på Rejseplanen, der er opdateret med ændringerne.
DSB har helt bevidst valgt at tilrettelægge køreplanen på den her måde, forklarer DSB’s informationschef Tony Bispeskov:
”Vi gør som tidligere år og lader i år to tog holde stille under overgangen fra sommer- til normaltid og så tilbyder vi kunderne lidt forfriskninger under opholdene. Vi kunne også have valgt at køre to tog: Ét i sommer- og ét i normaltid, men det er der ikke kunder til,” siger han.

Se en liste over de berørte tog her:
InterCity-tog 7401 fra København H til Aarhus H ankommer til Odense Banegård Center kl. 2.40 i sommertid og fortsætter igen kl. 2.42 i normaltid.
InterCity-tog 98438 fra Aalborg til CPH Lufthavn ankommer til Odense Banegård Center kl. 2.23 i sommertid og fortsætter igen kl. 2.25 i normaltid.

Husk reflekser til hunden!
Når urene stilles til vintertid, vil mange hundeejere kunne se frem til, at eftermiddagens gåtur foregår i mørke, og indenfor kort tid vil dette også gælde morgenturen. Når dagene bliver mørkere, bliver det sværere at se hinanden på gaden, og det er derfor klogt at huske lys og reflekser til både hund og ejer.

– Det er vigtigt at sørge for at have reflekser eller lys på sin hund, når man går tur med den i skumring og efter mørkets frembrud. Det kan være reflekshalsbånd, reflekssnor, eller en lygte. Hunde er fysisk meget tættere på jorden end mennesker er, og de er derfor svære at se for bilisterne, siger Jens Jokumsen, Familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse. 

Dyrenes Beskyttelse opfordrer til at sørge for både at have refleks på snoren, men også på hunden selv. Derudover kan en refleksvest på ejeren selv være en god idé.