FREDERICIA

I 2024 bliver det dyrere at rejse med offentlig transport – prisstigninger i gennemsnit på 10,3 procent

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Prisstigninger ved DSB holdes på 7,7 procent, og der kommer én million nye Orangebilletter på markedet

I 2024 stiger priserne for offentlig transport, og nu har DSB og Arriva fastlagt deres priser, som baserer sig på tal fra 2022.

Nationale og regionale tilpasninger

Søndag den 21. januar 2024 vil billetpriserne for offentlig transport i hele Danmark gennemgå en justering. I samarbejde med regionale trafikselskaber, Arriva vest for Storebælt og DOT på Sjælland og Lolland-Falster, forventes en gennemsnitlig prisstigning på 10,3 procent.

Regulering baseret på 2022 omkostninger

Trafikstyrelsen har ansvar for at bestemme en grænse for prisstigninger hvert år. Denne grænse er i år bestemt ud fra 2022’s økonomi, som var påvirket af høj inflation og stigende energipriser.

DSB’s strategiske tilgang til prisjusteringer

“Vi har sammen med de andre trafikselskaber justeret de fælles priser,” udtaler Charlotte Kjærulff fra DSB.

DSB har besluttet, ikke at benytte sig af det fulde takststigningsloft for tværgående rejser. Prisen for enkelte billetter stiger med 7,7 procent. Ydermere introducerer DSB en million nye Orangebilletter for Storebælt-rejser, hvilket betyder større tilgængelighed af billige billetter, lyder det fra DSB..

”Hvis man kan rejse uden for myldretiden, er der fortsat rigtig gode muligheder for at få et godt tilbud. Orangepriserne for rejser mellem København og Aarhus starter ved 119 kroner. DSB vil også fortsat udbyde Orange-billetter til regionale togrejser. Her starter prisen på 20 kroner, så jeg synes, at vi har mange attraktive tilbud til togkunderne,” siger Charlotte Kjærulff.

Læs mere om ændringerne i taksterne for 2024