FREDERICIA

HySynergys brintanlæg i Fredericia fik royalt besøg

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Hendes Majestæt Dronning Margrethe II besøgte i dag HySynergy, Everfuels brintproduktionsanlæg i Fredericia

Ved ankomsten til HySynergy blev Dronningen budt velkommen af Everfuels CEO og grundlægger Jacob Krogsgaard. Everfuel producerer og leverer grøn brint til industri og transport i Europa. Efter velkomsten fik Dronningen en grundig rundvisning i anlægget og indsigt i produktionen af grøn brint.

Dronningen ankommer til HySynergy, hvor hun modtages af Everfuels CEO, Jacob Krogsgaard. Foto: DanmarkC TV

H.M. Dronningen afsluttede sit sensommertogt med Kongeskibet Dannebrog i Fredericia – se højdepunkterne for besøget her:

Dronningen ankommer til HySynergy, hvor 11-årige Andrea Bech Krogsgaard stod klar med blomster, Foto: DanmarkC TV

HySynergy er et fælles projekt mellem Everfuel og Crossbridge Energy A/S og repræsenterer Europas største anlæg til produktion af grøn brint. Dronningen blev ført igennem hjertet af Everfuels brintproduktion – de såkaldte elektrolyseenheder – for at få et indblik i, hvordan den innovative teknologi fungerer. Everfuel ønsker en fossilfri industri- og transportsektor, hvilket stemmer overens med Crossbridge Energy Fredericias mål om et CO2-neutralt raffinaderi.

H.M. Dronningen besøger Fredericia Kommune i forbindelse med sommertogtet med Kongeskibet Dannebrog den 1 september 2023. På billedet besøger hun Everfuels brintanlæg i byen. Foto: Fredericia Kommune / Claus Fisker
H.M. Dronningen besøger Fredericia Kommune i forbindelse med sommertogtet med Kongeskibet Dannebrog den 1 september 2023. På billedet besøger hun Everfuels brintanlæg i byen. Foto: Fredericia Kommune / Claus Fisker

Nu går det videre mod Fredericia Musicalteater hvor at hendes majestæt får en smagsprøve på teaterets nye stykke Charles Tante, som har premiere 15. september.

Lørdag d. 2 september inviterer DanmarkC TV seerne til at opleve højdepunkterne fra det royale besøg i Fæstningsbyen i en længere udsendelse.

Det er en enestående mulighed for at genopleve de uforglemmelige øjeblikke fra Dronning Margrethe II’s besøg. Tjek TV-Guiden for sendetidspunktet og vær med til at genopleve denne mindeværdige begivenhed, eller se det på DanmarkC TVs Youtubekanal.