DanmarkC TV

Home Kultur Hvem vil være med i projektet: Smag på Lillebælt?
Hvem vil være med i projektet: Smag på Lillebælt?

Hvem vil være med i projektet: Smag på Lillebælt?

0

 

Smag på Lillebælt:

I efterårsferien skyder Naturpark Lillebælt gang i projektet “Smag på Naturpark Lillebælt”. Projektet går ud på at få os alle til at smage på de lækre lokale fødevarer, som du kan købe og selv finde i Naturparken.

Kom forbi onsdag 16. oktober kl 13- 16 på Hindsgavl Naturcenter og hør om projektet og få en smagsprøve på de lokale lækkerier fra naturparken.

Naturpark Lillebælt vil igangsætte et nyt netværk, som har fokus på de lokale smagsoplevelser ved Lillebælt.

Formand for naturparkrådet Christian Bro siger:

–      Vi vil gerne give folk gode oplevelser ved at smage på det vi har lige her, tæt på os. Hvis vi bruger de lokale råvarer og spiser på lokale restauranter, som serverer disse råvarer, så går vi mod et mere bæredygtigt samfund, hvor vi sparer CO2 på transport og sætter gang i omsætningen for lokale virksomheder.

Naturpark Lillebælt har allerede talt med lokale honning-producenter, lokale fiskere, naturkvæg-avlere og landbrugskonsulenter, som har vist interesse. Nu skal naturparken sammen med virksomhederne finde nogle kriterier for, hvad lokale fødevarer fra Naturpark Lillebælt er.

–      Vi vil gerne udvikle dette her sammen med virksomhederne, så virksomhederne skal endelig kontakte os, hvis de vil være med. Vi forestiller os, at virksomheden skal opfylde nogle kriterier, som fx dem de har ved Nationalpark Vadehavet, for at få mærket et Naturpark Lillebælt-produkt. Så kan forbrugeren tydeligt se, hvad vi mener med lokale fødevarer.

 

Mød Naturpark Lillebælt i efterårsferien

Alle er velkomne til at møde Naturpark Lillebælt og producenter og få lokale smagsprøver 16. oktober kl. 13:00-16:00 på Naturcenter Hindsgavl, Galsklintvej 2, 5500 Middelfart.

Kl. 13.00 Velkommen ved Peter Storm, medlem af Naturparkrådet og Middelfart Byråd

Kl. 13.05 Vil du se en hjort på vrangen?

Når en hjort er skudt, skal den hurtigst muligt brækkes (indvoldene skal ud). Se en hjort blive brækket, og hør om afskydningen i Dyrehaven.

Kl. 13.30 Smag på havet – Smag på naturen – Smag på Hindsgavl Dyrehave

Boderne åbner og der er smagsprøver på alt godt fra Naturpark Lillebælt.

  • Smag på havet – muslinger og tang
  • Smag på naturen – bær og frugt
  • Smag på Hindsgavl Dyrehave – lav en pandekage, steg din egen bøf eller rist æbler
  • Smagsprøver fra lokale producenter fx honning, fisk og krabber

 

Baggrund:

Naturpark Lillebælt har snart 2 års fødselsdag. Den 11. december 2017 blev den mærket som Dansk Naturpark af Friluftsrådet. Danmarks største naturpark. Naturpark Lillebælt har en størrelse på ca. 370 km2,  har 54 % beskyttet natur, hvoraf en stor del af internationalt beskyttet Natura 2000 område. 70% af naturparken er hav. Det er en marin naturpark med masser af kyst, fjorde og vige og det strømmende bælt, der blander det salte vand nordfra med det mere ferske vand sydfra, så der nogle gange opstår undersøiske vandfald, som kun ses få steder i verden fx ved Gibraltar. Lillebælt er fyldt med marsvin. Det er et af de bedste steder i verden at spotte hvaler direkte fra land. Vi har så meget at fortælle og vise frem, men de tre kommuner, som har skabt Naturpark Lillebælt, Middelfart, Kolding og Fredericia, kan ikke fortælle den historie selv. Det skal ske i et større netværk sammen med virksomheder, frivillige og foreninger. Smag på Lillebælt er en del af dette nye naturpark-netværk.