DanmarkC TV

Home 112 Hvad laver dine børn på de sociale medier lige nu?
Hvad laver dine børn på de sociale medier lige nu?

Hvad laver dine børn på de sociale medier lige nu?

0

Hvad laver dine børn på de sociale medier lige nu?

politiVed du, hvad det betyder for børn og unge at være en del af de sociale medier?

Hvad er faldgruberne, når dit barn færdes på internettet?

Hvordan kan du som forælder bedst give de digitale unge redskaberne til at tackle livet på de sociale medier?

Spørgsmålene er mange, når man er forælder til en af de “digitale unge”. Og mange af svarene kan du få, når Sydøstjyllands Politi sammen med kommunerne i Horsens, Hedensted og Kolding i den kommende tid holder konferencer tre steder i politikredsen.

Tag del i børn og unges digitale liv
“Ligesom du som forælder spørger til, hvordan det er gået i skolen eller til fodbold, så er det en rigtig god idé også at spørge til, hvordan det går på de sociale medier – og at gøre det lige tit om alle tre emner” siger vicepolitiinspektør Verner Pedersen fra Kolding Lokalpoliti. ” Vi skal turde være de voksne og være årvågne, men ikke overvågende. Vi skal være en del af vores børn og unges liv og ikke kun når det handler om,  hvornår man må drikke, kommehjem-tider eller andre sædvanlige emner på forældredagsordenen. Og vi skal starte tidligt, for det digitale liv er meget tidligt tilstede i børneværelserne” forklarer han.

Verden har forandret sig markant de seneste år, og børn og unge er sammen på en ny måde. Internettets mange muligheder og den lange række af sociale medier spiller en afgørende rolle, for det er i højere og højere grad her, de unge er sammen og kommunikerer. Dette faktum er ikke til at komme uden om, og derfor er det nødvendigt, at forældrene tager snakken med deres børn og unge om det at være sammen med kammeraterne digitalt – og forholder sig konkret til de udfordringer, det kan give.

“Børn og unge kan være både naive og tillidsfulde, når de færdes på nettet – så derfor bør både forældre og de voksne, der omgås børn og unge, have antennerne ude på den gode måde. For desværre er det ikke alle dem, der færdes på internettet, som har gode og harmløse intentioner, for eksempel når der chattes. Det kræver altså nogle kompetencer at kommunikere på de sociale medier, og det er de voksnes ansvar at guide de unge internetbrugere i den rigtige retning, så de ikke farer vild”, fortæller vicepolitiinspektør Peter Thaysen fra Horsens Lokalpoliti.

Når kommunikationen foregår digitalt, kan der både opstå uhensigtsmæssige konflikter og misforståelser, da det kan være svært at sætte sig i modtagerens sted, når modtageren sidder et helt andet sted foran en anden skærm. Opgaven for de voksne består derfor blandt andet i at hjælpe de unge til ikke at overskride andres grænser, når der kommunikeres på internettet.

“Tingene går stærkt på de sociale medier, og derfor føler mange i den yngre generation, at de skal være online 24 timer i døgnet, ugens syv dage, for ikke at gå glip af noget. Det kan udløse både stress og afhængighed for de unge brugere af internettet” forklarer Verner Pedersen. ” Peter Thaysen supplerer: “Her er det igen de voksnes ansvar at være “de voksne” og hjælpe til med, at denne afhængighed ikke tager overhånd”.

Bliv klogere på sikker færden på internettet på en af de tre konferencer, som Sydøstjyllands Politi er med til at arrangere. Alle er velkomne; forældre, unge og fagpersoner – og det er gratis at deltage.

21. oktober: Konference i Kolding
Sydøstjyllands Politi og Kolding Kommune inviterer til konference kl. 18:30-21.00 på Kolding Uddannelsescenter i Ågade. Tilmelding er ikke nødvendig.

Oplægsholderne er Jonas Ravn, cand. mag i Medievidenskab fra Center for Digital Pædagogik samt Lokalpolitiet i Kolding.

5. november: Konference i Hedensted
Sydøstjyllands Politi og Hedensted Kommune inviterer til konference kl. 19:00-21:00 på Stjernevejens skole.

11. november: Konference i Horsens
Sydøstjyllands Politi og Horsens Kommune inviterer til konference klokken 19:00-21:00 på Learnmark, Stadionsvej 2, Horsens.

Tilmelding senest den 9. november til bujas@horsens.dk eller sms 2068 5184.

Oplægsholderne er Horsens Kommune og Sydøstjyllands Politi.

Del gerne budskabet…
Hjælp os med at sprede budskabet om de tre konferencer – spred det til venner og bekendte på de sociale medier.

Gode råd på Twitter
Følg med på Sydøstjyllands Politis twitter-konto @SydOjylPoliti – her vil det flyde over med tips til forældre om børn, unge og internetsikkerhed de næste par uger!

Politiet giver gode råd til børn og unges færdsel på internettet her