FREDERICIA

Hudløs ærlig Thomas Banke afslører detaljer

Den tidligere Venstre-borgmester i Fredericia – Thomas Banke – afslører i en ny bog hidtil for offentligheden ukendte detaljer fra sin tid som Borgmester

Den tidligere Venstre-borgmester i Fredericia Thomas Banke, er hovedpersonen i en bog der udkommer i 2017, hvor Henrik Qvortrup får den tidligere borgmester til at fortælle hudløst ærligt om tiden som borgmester – og de bagvedliggende begivenheder.

bankeSom kun 28-årig, kunne den daværende landsformand for VU ( Venstres ungdom ), sætte sig i Borgmesterstolen på Fredericia Rådhus, og dermed være den første borgerlige borgmester i Fredericias siden år 1918. Thomas Banke afløste den Socialdemokratiske Uffe Steiner Jensen på Borgmesterposten.

Thomas Banke blev spået stor succes i sin rolle som borgmester, men det der skulle være en succeshistorie, endte med en nådesløs deroute hvad angår Thomas Bankes karriere, og hans personlige forhold.

Fejladresseret mail ændrede alt

En uheldig fejladresseret mail, skulle ende med at blive udslagsgivende for borgmesterens fremtid.

Internt i Venstre var der snak og skriverier omkring Thomas Banke, og formodninger om at han skulle have et misbrug af medicin. En af disse mails blev ved en fejl sendt til Radio VLR.  Efter fadæsen lyn-indkaldes Venstres lokale partiforening, og blot en time senere sidder de alle samlet og taler om situationen. På det tidspunkt handler det for Venstre om at bevarer overblikket, men det skulle hurtigt vise sig at blive en opgave der fik jorden under Thomas Banke til at gynge meget højt på Richterskalaen.

Historien blev grebet af medierne, og gennem aktindsigter lykkedes det medierne at opsporer det de mener var uregelmæssige transaktioner på det kommunale Eurocard til private formål, og et massivt narkotikamisbrug.

Flere websider der sælger bøger på nettet – herunder arnoldbusck.dk, fortæller at Henrik Qvortrups bog “Historien om Thomas Banke” indeholder  efter bog beskrivelsen at bedømme, fortællinger om Thomas Banke på de 288 sider bogen indeholder, samt om et massivt narkotikamisbrug som en omfattende tandoperation skulle have bragt ham ud i. Fra smertestillende morfin der ledte ham til kokain og andre stoffer der kunne holde ThomSkærmbillede 2016-08-23 kl. 13.04.41as Banke kørende.

Bogbeskrivelsen på websiderne fortæller at Thomas i bogen beskriver, hvordan han måtte sænke sig ned i den kriminelle underverden, og hvordan ydelser krævede modydelser.

Bogen “Historien om Thomas Banke” opruller hvordan det lykkes Henrik Qvortrup at få Thomas Banke til fremstå hudløst ærligt om de bagvedliggende begivenheder og Thomas Bankes helt eget syn på sagen.

Bogen skulle efter bogens teaser være fyldt med hidtidige ukendte detaljer og nye afsløringer.
Hvilke detaljer der er tale om, må offentligheden vente med at læse, indtil bogen udkommer.

DanmarkC TV har været i kontakt med Thomas Banke, der bekræfter at der er en bogudgivelse på vej, men havde ingen kommentarer til bogens indhold.

“Jeg kan dog fortælle at det bliver en spændende læsning” fortæller Thomas Banke afslutningsvis.

Thomas Banke kan dog ikke helt nikke genkendende til bog beskrivelsen, der er at finde på flere websider med bogsalg.

Bogen udgives af People´s Press og udgives i hæfteform. Udgivelsen ventes at være i starten af 2017.