FREDERICIA

Hollandsk firma vinder udbud om sorteringsanlæg til ny pant-fabrik i Fredericia

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Bollegraaf Group vinder opgaven med at levere sorteringsanlæg til Dansk Retursystems nye pantfabrik i Fredericia

Bollegraaf Group, en førende leverandør af sorteringsanlæg til affald og genanvendelse, har vundet udbuddet om at levere et topmoderne sorteringsanlæg til Dansk Retursystems kommende pantfabrik i Fredericia. Anlægget skal sortere 2,5-3,5 millioner flasker og dåser dagligt, der indsamles gennem pantsystemet i Vestdanmark, det oplyser Dansk Retursystem i en pressemeddelelse.

Høj kvalitetssortering til drikkevareemballager

Når den nye pantfabrik i Fredericia står klar i slutningen af 2025, vil Bollegraaf Groups sorteringsanlæg sikre en effektiv og præcis sortering af aluminiumsdåser og plastikflasker. Dette er afgørende for at opfylde de høje kvalitetskrav til drikkevareemballager, der skal genanvendes.

Lars Krejberg Petersen, adm. direktør i Dansk Retursystem, og Edmund Tenfelde adm. direktør i Bollegraaf Group underskriver kontrakten for det nye sorteringsanlæg. Foto: Dansk Retursystem

Erfaren partner til Dansk Retursystem

Lars Krejberg Petersen, administrerende direktør i Dansk Retursystem, er glad for samarbejdet med Bollegraaf Group:

– Med Bollegraaf Group får vi en af verdens førende leverandører af sorteringsanlæg om bord i vores projekt. De har stor erfaring med sorteringsanlæg til vores branche, og jeg ser frem til at sikre den høje kvalitet i sorteringen på vores nye fabrik.

Første større projekt i Danmark for Bollegraaf Group

Dansk Retursystem er glad for at have valgt Bollegraaf Group som partner til dette vigtige projekt. Bollegraaf Group er en af verdens førende leverandører af anlæg til affaldssortering og genanvendelse, og de har stor erfaring med sorteringsanlæg til pantsystemer.

– Vi er meget stolte over at kunne meddele, at Bollegraaf Group er blevet valgt af Dansk Retursystem til at bygge dette moderne sorteringsanlæg i Fredericia udstyret med de nyeste teknologier fra Bollegraaf Group til at sortere aluminiumsdåser og plastikflasker, siger Edmund Tenfelde, administrerende direktør i Bollegraaf Group

Samler aktiviteter i vestdanmark

Den nye pantfabrik i Fredericia samler Dansk Retursystems aktiviteter i Vestdanmark og flytter fra to adresser i Løsning til én central placering. Fabrikken er designet til at være moderne, højteknologisk og skalerbar for at imødekomme fremtidige behov. Derudover er fabrikken placeret med god adgang til jernbanen, hvilket bidrager til Dansk Retursystems mål om CO2-neutralitet i 2030.