FREDERICIA

Hjertestartere i tv-biler er med til at redde liv i Fredericia

Hele fem gang i 2021 har DanmarkC TV været hurtig fremme med en hjertestarter ved hjertestop i Fredericia og omegn

Siden 1. januar 2021, har der været hjertestartere i DanmarkC TVs tv-biler. Dermed kan den livreddende førstehjælp hurtigt være fremme, hvis en af tv-stationens biler vurderes af alarmcentralen, til at være i nærheden ved et akut hjertestop.

De fem ture med hjertestarter er gået ud til både Fredericia og opland.

Næstformand for DanmarkC TV Brian Hansen fortæller, at der næsten altid er en af bilerne på opgave i byen, så derfor besluttede vi – af egen lomme, at investere i hjertestartere til tv-bilerne, så en hjertestarter kan komme hurtigt frem hvis det skulle være nødvendigt.

“Inden vi installerede hjertestartere i bilerne, tog det ekstra tid at nå frem til et hjertestop, da vores personale først skulle lokalisere en hjertestarter på en placering, og dernæst bringe den frem til stedet hvor der er meldt hjertestop” fortæller næstformand hos DanmarkC TV – Brian Hansen, og han fortsætter “- nu har vi hjertestartere med i bilerne, så vi sparer flere minutter ved ikke at skulle hente en hjertestarter, og det kan så absolut være med til at redde liv”.

Mange danskere får hjertestop

Hver dag får omkring 13 danskere hjertestop. Når det sker, starter en kamp mod uret. For hvert sekund der går uden genoplivning, falder chancerne for at overleve.

Du kan ikke træde forkert, når du vælger at træde til, hvis et menneske falder om med hjertestop. Du gør en stor forskel, og tænk på, at når du ringer 1-1-2, så vil vagtcentralen hjælpe dig igennem hele forløbet, og sende hjerteløbere afsted mod stedet du befinder dig.

Øverst i artiklen kan du se – eller gense tv-indslaget fra januar 2021, hvor DanmarkC TV netop havde fået installeret hjertestartere i tv-bilerne.