Her finder du hjertestartere i Fredericia kommune

Her finder du hjertestartere i Fredericia kommune

Her finder du hjertestartere i Fredericia kommune

0

De første minutter er livsvigtige, når et menneske falder om med hjertestop

Fredericia Kommune ønsker at øge kendskabet til hjertestarterne i kommunen.

Trygfondens kort viser i første omgang et billede over alle registrerede hjertestartere i Danmark. For at finde hjertestarterne i Fredericia Kommune skal du vælge ”Fredericia” i den grønne kolonne til venstre. Du får nu vist et kort, der nemt og hurtigt giver dig et overblik over kommunens hjertestartere, og hvor de er placeret.
Du har mulighed for at klikke på de enkelte hjertestartere og læse mere om placering, åbningstider m.m. På kortet er det tydeligt markeret, hvilke hjertestartere der er tilgængelige hele døgnet.

Mere information om livreddende førsteshjælp
Du kan finde mere information om livreddende førstehjælp, samt hvem der udbyder kurser i Danmark, hvis du klikker dig ind på nedenstående hjemmesider.

Her kan du også se en demonstration af, hvordan man bruger en hjertestarter. Du kan også finde en liste over forhandlere, der sælger hjertestartere, som opfylder Sundhedsstyrelsens krav.

Skærmbillede 2016-06-27 kl. 10.35.55Nyttige apps
Du kan downloade to apps, der gør det lettere for dig at hjælpe, hvis du ser en person falde om med hjertestop. Begge apps er tilgængelige til iPhone, Android og Windows Phone og kan downloades gratis i Apples App Store, Google Play og Windows Store.

Trygfonden Hjertestart app
Via kortet kan du til enhver tid se, hvor den nærmeste hjertestarter er placeret. I en akut situation skal du dog altid ringe 1-1-2, og så kan den sundhedsfaglige medarbejder i røret, guide dig til den nærmeste hjertestarter.  Kortet viser kun de hjertestartere der er registreret på www.hjertestarter.dk

1-1-2 app
Hvis du har brug for at tilkalde en ambulance, kan du aktivere 1-1-2 appen og via den ringe til alarmcentralen. Samtidig med opkaldet sender appen mobilens GPS-koordinater til alarmcentralen, som med det samme kan se, hvorfra opkaldet kommer og hurtigt kan sende hjælpen af sted. Du kan se en demonstration af appen på www.112app.dk.

HUSK

At den 16. oktober 2016 er det Hjertestarterdag i Danmark og i resten af EU. Formålet med dagen er, at skabe opmærksomhed omkring livreddende førstehjælp. Dagen bliver markeret med en lang række spændende og lærerige arrangementer i hele landet.  Læs mere om Hjertestarterdagen på www.hjertestarterdagen.dk og www.restartaheart.eu.