Home FREDERICIA Her er vinderne af dette års 6. julicup
Her er vinderne af dette års 6. julicup

Her er vinderne af dette års 6. julicup

0

Vinderne blev kåret søndag eftermiddag på en velbesøgt Landsoldatpladsen med royal deltagelse af Hans Excellence Ingolf greve af Rosenborg og Hendes Nåde Sussie Hjorhøy grevinde af Rosenborg. 

Vinderne blev det danske hold fra Århus, Berit Skjøttgaard Laursen og Vivian Ingeborg Ullitz. De vandt med deres cirkel på volden kreeret af græsser og planter, der er blevet flette sammen i et mønster. Cirklen er ikke alene et land art værk, men det skal også fungere som et “hotel” for insekter og smådyr. Et af bedømmelseskriterierne ved konkurrencen var netop fokus på biodiversitet, samtidig med at der også skulle ske en bedømmelse af det kunstneriske og kreative.    

2. pladsen gik til det aarhusianske makkerpar Karsten Pindstrup og Elsebeth Pedersen, der i området omkring DSB´s Mindelund har kreeret to insektbroer i forbindelse med et særligt træ med humlebier. 

3. Pladsen gik til det svensk-danske hold med Lino Peterson og Flor Lysgaard, der på to voldskrænter har arbejdet med et værk bestående af gamle juletræer med på monterede planter med torne, som skal illustrere hvordan biodiversitet og natur bliver truet af vores måde at drive rovdrift på naturen i. Juletræerne er et symbol på en kultur, hvor vi dyrker natur, som kun skal bruges til jul og derefter smides væk.