FREDERICIA

Headspace i Fredericia jubler over samarbejde med Rotary

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Rotary Danmark har valgt at samle ind til Headspace Danmark, og det medfører også lokalt samarbejde og aktiviteter

På landsplan er det 8.000 Rotary-medlemmer der på den ene eller anden måde vil medvirke aktivt og økonomisk til den store indsamling.

Headspace i Dronningensgade, Fredericia
Centerchef Susanne Mathiesen er vildt glad for endelig at kunne fortælle om samarbejdet med Rotary til sine medarbejdere. Hun har vidst det et stykke tid, men måtte holde på den store hemmelighed, indtil der kunne ske en samlet offentliggørelse.

Susanne Mathiesen kender udmærket til Rotary, og har været i mange af deres afdelinger for at fortælle om Headspace. Ofte er hun vendt hjem med en donation, eller opfordring til at søge om penge. Derfor er Susanne Mathiesen “mega stolt over at samarbejde med Rotary“.

Det er fantastisk med samarbejde og særligt samarbejdet med Rotary kan der være et stort potentiale i,” fortæller Susanne Mathiesen, som samtidig glæder sig over alle de samarbejdspartnere Headspace kan få.

Rotary Lillebælt
Præsidenten for den lokale Rotary afdeling, Kurt Svendsen fik også først oplyst i sidste uge, at der i 2024 er etableret et samarbejde mellem Rotary og Headspace. “Men det er bestemt værd at støtte”, fortæller Kurt Svendsen.

I sidste uge deltog Kurt Svendsen i et internt kredsmøde i Rotary, hvor Poul Nyrup Rasmussen fortalte om Headspace. “Og så er det svært ikke at blive begejstret,” fortæller den lokale Rotary repræsentant.

Hvordan Rotary Lillebælt vil indsamle midler til Headspace, tager Rotary fat på at diskutere på et bestyrelsesmøde i november.

Rotary internationalt og i Danmark
Rotary Danmark er blevet inspireret af, at Rotary International har mental trivsel og sundhed som fokusområde i det kommende år, og Rotary vælger derfor i Danmark at støtte headspaces arbejde med at øge trivslen for børn og unge.

Rotary arbejder helt overordnet for bl.a. at ændre menneskers liv til det bedre gennem livsforandrende projekter og programmer. I 2023/2024 har verdenspræsident for Rotary, Gordon McInally, valgt, at mental sundhed skal være et globalt fokusområde for Rotary ud fra mottoet ”Create hope in the world”. Klubber verden over er derfor opfordret til at gennemføre aktiviteter, der støtter dette formål. På den baggrund har Rotary Danmark besluttet at samarbejde med headspace Danmark, som igennem mere end 10 år har arbejdet for bedre mental sundhed for børn og unge i Danmark,” siger John Christensen, formand for Rotary Danmark, om baggrunden for, at det lige netop er headspace, der får gavn af de indsamlede midler.