FREDERICIA

Headspace er klar til at tage imod

På fredag slår headspace dørene op i den gamle børnehave på Fredericia Sundhedshus

I det seneste budget besluttede Fredericia Byråd at prioritere indsatsen over for de sårbare unge i kommunen. Politikerne ønskede at styrke de tilbud og muligheder, der er for børn og unge. Som et led i denne prioritering indgik Fredericia Kommune en aftale med headspace om at oprette et rådgivningscenter i Fredericia. Nu er headspace Fredericia rykket ind i den gamle børnehave på Fredericia Sundhedshus og er klar til at hjælpe børn og unge med ondt i livet.

”Jeg er rigtig glad for, at headspace Fredericia nu er en realitet, for den mentale sundhed blandt vores børn og unge er noget vi prioriterer meget højt. Med headspace kan vi være med til at forebygge, at små problemer vokser sig store. Jeg er meget glade for det tætte samarbejde med headspace og regionen. Sammen kan vi skabe et sikkerhedsnet for vores børn og unge, som er på kanten og har ondt i livet”, siger borgmester Jacob Bjerregaard.

Den nye leder af headspace Fredericia, Anders Friche, håber, at det bliver et trygt sted, hvor børn og unge mennesker kan komme og få hjælp, råd og vejledning, når de har brug for det. Intentionen er at skabe et sted, hvor unge tør tale med hinanden om deres problemer. headspace ønsker også at være en god samarbejdspartner til alle de andre gode tilbud, der er til børn og unge – både i regionen, men også i foreningslivet.

”Vi ved, at 1 ud af 11 unge i Danmark får en psykiatrisk diagnose. Derfor skal vi gøre alt, hvad vi kan for at styrke den forebyggende indsats for børn og unge i Fredericia. Med headspace får vi mulighed for at komme i dialog med de unge på deres præmisser, og jeg glæder mig meget til at følge projektet”, siger Susanne Eilersen, formand for Sundhedsudvalget.

Fakta om headspace
Headspace, der er et anonymt og gratis rådgivningstilbud for børn og unge mellem 12 og 25 år, og det er et supplement til kommunens øvrige tilbud til unge. I headspace er ingen problemer for store eller små, alt foregår på unges præmisser, og der er ingen ventetid og journaler.