FREDERICIA

HAVFRUEN RUNDER MAGISK SALGSTAL

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

"Den Lille Havfrue"  Svømmer i succes
“Den Lille Havfrue” Svømmer i succes

”Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical” når flot milepæl: 100.000 solgte billetter!

Årets største danske teatersucces får desuden fornemt besøg d. 22. oktober af den ottedobbelte Oscar-vinder Alan Menken, der har skrevet sangene til musicalen

Fredericia Teater kan i dag fortælle, at teatrets succesopsætning af ”Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical” som den første teaterforestilling herhjemme i 2014 runder 100.000 solgte billetter. Siden forestillingen fik premiere 17. juli i Operaen og fik overvældende anmeldelser fra et enigt pressekorps, har der været røde lygter og udsolgt hver eneste aften. Hele 54.000 solgte billetter nåede musicalen at sælge i København, før den flyttede til Fredericia Teater, hvor den nu har passeret 46.000 og dermed et samlet salg på 100.000 billetter. Således er det nu anden gang i teatrets historie, at Fredericia Teater runder 100.000 billetter med en forestilling efter at det også lykkedes i 2012-13 med ”Disneys ALADDIN – The Musical”.

Den Lille havfrue - The Musical
(Fotograf: Søren Malmose)

Den ottedobbelt Oscar-vinder Alan Menken ser forestillingen i Fredericia

Fredericia Teater kan i dag også fortælle, at den amerikanske ottedobbelte Oscar-vinder og musical-legende Alan Menken, der har skrevet musikken til forestillingen, for første gang besøger Fredericia Teater og ser opsætningen 22. oktober.

Få nulevende musical-komponister har haft så flot en karriere som amerikanske Alan Menken. Siden slutningen af 1980’erne har han skabt musikken og sangene til en række af Disney’s største tegnefilmssucceser, og både på Broadway og West End har han i løbet af de sidste godt 30 år sat sine tydelige fodspor med store musical-succeser. Han er også én af de mest prisbelønnede komponister nogensinde. Med otte Oscar-statuetter og 19 nomineringer er han den mest Oscar-belønnede nulevende person overhovedet, og derudover har han bl.a. modtaget syv Golden Globe-priser og 16 nomineringer samt 11 Grammy Awards-nomineringer.

Teaterchef Søren Møller fra Fredericia Teater udtaler:

–        Det er den lykkeligst tænkelige slutning på Fredericia Teaters eget eventyr med ”Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical”, at vi nu runder de magiske 100.000 solgte billetter – og så oven i købet får lov til at vise forestillingen for selveste Alan Menken. Det bliver ikke bedre – det er ganske vist.

”Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical” har bl.a. Kristine Yde, Bjørg Gamst, Christian Lund, Peter Jorde, Anders Bircow, Sara Gadborg, Tim Schou, Max-Emil Nissen, Søren Scheibye, Mads Æbeløe, Patrick Terndrup og Jacob Andersen på rollelisten. Forestillingen fik næsten lutter 5 og 6 stjerner af landets anmeldere til premieren.

Alan Menken har komponeret og skrevet nogle af vor tids mest elskede Disney-klassikere. Han har inspireret børn og voksne over hele verden med musikken fra tegnefilm som Den Lille Havfrue(1989), Skønheden og Udyret (1991), Aladdin(1992), Pocahontas(1995) og Klokkeren fra Notre Dame(1996). Senest har han også skabt musikken til filmsucceserne Fortryllet (2007) og To på Flugt (2010).

Ud over en perlerække af tegnefilm er Alan Menken også manden bag en håndfuld musicals på Broadway og West End, bl.a. Little Shop of Horrors (1982), Beauty and the Beast (1994), The Little Mermaid(2007), Sister Act (2009)Newsies (2012) og lige nu Aladdin (2014).

Siden sit store gennembrud i starten af 1980’erne har Alan Menken været nomineret til og vundet et hav af priser. Han har vundet otte Oscar-statuetter og er dermed den mest Oscar-belønnede nulevende person overhovedet.  Desuden har han vundet syv Golden Globe-priser (16 nomineringer), modtaget 11 amerikanske Grammy Awards-nomineringer og er at finde på Hollywood Walk of Fame. Alan Menken blev i 2001 en del af det fornemme fællesskab Disney Legends, som har til formål at hylde personer, der har bidraget i særlig høj grad til The Walt Disney Company.

"Den Lille Havfrue" - Svømmer i succes
“Den Lille Havfrue” – Svømmer i succes (Fotograf: Søren Malmose)

DEN LILLE HAVFRUE
”Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical” er oprindeligt produceret af Disney Theatrical Group og er baseret på Disney-tegnefilmen af samme navn fra 1989. Den bygger igen på det klassiske H.C. Andersen-eventyr om havfruen, der længes efter at blive en del af den jordiske verden og opgiver sin smukke stemme for at finde kærligheden på land.

Musikken er komponeret af den mangedobbelte Oscar- og Golden Globe-vinder Alan Menken, som har skabt det musikalske univers til en perlerække af Disneys kendte og elskede filmklassikere – herunder ”ALADDIN”, som i Fredericia Teaters nylige musicalopsætning indtog både provinsen og hovedstaden i en anmelderrost publikumssucces. Samme Alan Menken overværede den sidste opførelse af ”Disneys ALADDIN – The Musical” i Operaen, og dermed blev kimen til det igangværende samarbejde lagt.

Teksterne er skrevet af Howard Ashman (filmudgaven) suppleret af Glenn Slater, og forestillingens manuskript er skrevet af Doug Wright. Til musicalen har Alan Menken og Glenn Slater sammen skrevet 10 nye sange, som supplerer det oprindelige lydspor fra filmen og spænder lige fra Vaudeville-stilen over 20’ernes lyd til 60’er-rock. Blandt de bedst kendte sange fra filmen er “Leve som dem” (“Part of Your World”) sunget af havfruen Ariel – og “Havet er skønt” (“Under the Sea”), hvor det er krabben Sebastian, som forsøger at overbevise den længselsfulde havfrue Ariel om fordelene ved at blive til vands.

Musicalen havde Broadway-premiere den 10. januar 2008 og har efterfølgende været opsat regionalt i USA samt i Rusland, Holland og Japan.