112

Hastighedskontrol bliver en dyr affære for 649 bilister, der kørte for stærkt i Sydøstjylland

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Sydøstjyllands Politi har i uge 17 iværksat en række hastighedskontroller som led i en national kampagne for at reducere farten på vejene. I løbet af ugen blev 649 bilister fanget i fælden og målt til at køre for stærkt ved hjælp af Automatisk Trafik Kontrol (ATK).

Selvom hastighederne generelt er blevet sænket på vejene over de sidste par år, er der stadig alt for mange bilister, der kører for hurtigt. I uge 17 blev der foretaget ATK-målinger på forskellige steder i Sydøstjylland, og nogle af de mest alarmerende resultater blev fundet på Koldingvej i Vamdrup og Ribe Landevej i Nørre Vilstrup, det fortæller Sydøstjyllands politi i en pressemeddelelse.

På Koldingvej i Vamdrup blev der i løbet af godt syv timer målt 136 køretøjer, der kørte for hurtigt. Dette tal svarer til næsten 20% af alle overtrædelser registreret med ATK i hele kampagneugen. På Ribe Landevej i Nørre Vilstrup blev 93 køretøjer målt med for høj hastighed på cirka 5,5 timer.

Den mest ekstreme overtrædelse blev registreret den 27. april om eftermiddagen, hvor en trafikant blev målt til at køre 165 km/t på Diagonalvejen ved Give. Høj fart og landevejskørsel er ofte årsag til alvorlige uheld, nogle med dødelig udgang.

Et mere positivt resultat blev fundet i Fredericia, hvor der kun blev registreret seks køretøjer med for høj hastighed på Indre Ringvej i løbet af de cirka tre timer, der blev målt hastighed. Indre Ringvej har tidligere været plaget af bilister, der kører for stærkt, men tallene viser en forbedring i denne omgang.

Sydøstjyllands Politi intensiverede også deres patruljer i uge 17, og det fik konsekvenser for en ung mand, der den 28. april forsøgte at undslippe en politikontrol efter at være blevet opdaget af en af politiets civile patruljebiler. Den unge mand blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør på grund af den meget høje hastighed og flere overtrædelser af Straffelovens § 252. Retten besluttede at varetægtsfængsle ham i fire uger, og der vil nu finde et retsligt efterspil sted.