FREDERICIA

H.M. Dronningen er ankommet til Fredericia med Kongeskibet Dannebrog

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Royal ankomst på havnen i Fredericia

Klokken 10.00 stævnede Kongeskibet Dannebrog ind i Fredericia Havn. I solskinnet kunne man mærke spændingen i luften blandt de mange fremmødte – der var mødt op for at få et glimt af H.M. Dronning Margrethe. En modtagelseskomité, ledet af borgmester Steen Wrist, stod klar, da Kongeskibet anløb kajen.

Dronningen var tydeligvis begejstret for det store fremmøde og vinkede og smilede til de mange fremmødte.

Kongeskibet ankommer til Fredericia. Foto: DanmarkC TV
Foto: DanmarkC TV
På havnekajen stod Borgmester Steen Wrist, 1. viceborgmester, Søren Larsen, 2. viceborgmester,
Susanne Eilersen, Fredericia Kommunes kommunaldirektør, Thomas Japp og blomster pige Hannah Juncher Ankersen klar til at modtage H.M. Dronningen. Foto: Palle Peter Skov

Kongeskibet Dannebrog blev bygget mellem 1931 og 1932. Skibet tjener ikke kun som en officiel residens for den kongelige familie, men også som et privat opholdssted, især under sommertogter i Danmark. Dannebrog kan også findes på oversøiske officielle besøg, hvor det repræsenterer Danmark.

H.M. Dronningen afsluttede sit sensommertogt med Kongeskibet Dannebrog i Fredericia – se højdepunkterne for besøget her:

Lige så snart Kongeskibet berørte kajen, udbrød Fredericias borgmester, Steen Wrist (S) et “længe leve H.M. Dronning Margrethe”, som blev efterfulgt af et nifoldigt leve fra den ivrigt ventende forsamling. Slesvigske Musikkorps, klædt i deres fineste uniformer, brød herefter ud i en rørende fremførelse af ”Kong Christian”. Det var en fejring værdig for en dronning.

Foto: DanmarkC TV
Slesvigske Musikkorps spiller “Kong Christian” i modtagelsen af H.M. Dronningen. Foto: DanmarkC TV
Foto: DanmarkC TV
Foto: DanmarkC TV
Foto: DanmarkC TV

Hendes Majestæt Dronningen vil nu bevæge sig i Hestekaret igennems fæstningsbyens gader til den officielle modtagelse på Fredericia Rådhus, akkompagneret af Garderhusarernes hesteregiment.

Lørdag d. 2 september inviterer DanmarkC TV seerne til at opleve højdepunkterne fra det royale besøg i Fæstningsbyen i en længere udsendelse.

Det er en enestående mulighed for at genopleve de uforglemmelige øjeblikke fra Dronning Margrethe II’s besøg. Tjek TV-Guiden for sendetidspunktet og vær med til at genopleve denne mindeværdige begivenhed, eller se det på DanmarkC TVs Youtubekanal.