FREDERICIA

H.M. Dronningen besøgte Kanalbyen

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

H.M. Dronningen afsluttede sit besøg i Fredericia i Kanalbyen

Kanalbyen, den nye bydel i Fredericia, blev i dag æret med et besøg af H.M. Dronningen. Kanalbyen er udviklet i et partnerskab mellem Fredericia Kommune og Realdania By & Byg. Dronningen fik mulighed for at opleve gårdrummet “Kongens Punkt,” der har fået navn efter, at det var præcis dette sted, som Frederik den 3. udpegede som centrum for en idealby og kongeby. Historien siger, at Kongen slog et cirkelslag på et kort med en passer. For lige her – midt i Danmark og bag et moderne voldanlæg, var det helt oplagt at bygge rigets nye centrum, set med Kongens øjne.

H.M. Dronningen besøger Kanalbyen under sensommertogtet. Foto: Fredericia Kommune / Claus Fisker

I Kanalbyen er kunsten ikke blot en eftertanke, men en integreret del af byggeriet. H.M. Dronningen blev under sit besøg introduceret for kunstner Signe Guttormsens stedsspecifikke kunstværk fra 2020, som pryder gårdrummet i Kongens Punkt.

H.M. Dronningen afsluttede sit sensommertogt med Kongeskibet Dannebrog i Fredericia – se højdepunkterne for besøget her:

H.M. Dronningen besøger Kanalbyen under sensommertogtet. Foto: Fredericia Kommune / Claus Fisker
H.M. Dronningen besøger Kanalbyen under sensommertogtet. Foto: Fredericia Kommune / Claus Fisker

Dronningens besøg blev afsluttet omkring kl. 15.30, hvorefter hun blev eskorteret i en golfbil tilbage til Kongeskibet inden besøget i Fredericia afsluttes ved en reception for indbudte gæster ombord på Kongeskibet Dannebrog kl. 19.30.

Privatfotos: Mikkel Larsen

Lørdag d. 2 september inviterer DanmarkC TV seerne til at opleve højdepunkterne fra det royale besøg i Fæstningsbyen i en længere udsendelse.

Det er en enestående mulighed for at genopleve de uforglemmelige øjeblikke fra Dronning Margrethe II’s besøg. Tjek TV-Guiden for sendetidspunktet og vær med til at genopleve denne mindeværdige begivenhed, eller se det på DanmarkC TVs Youtubekanal.