Home FREDERICIA H.K.H. Kronprinsessen Klipper den røde snor på Skærbækværket
H.K.H. Kronprinsessen Klipper den røde snor på Skærbækværket

H.K.H. Kronprinsessen Klipper den røde snor på Skærbækværket

0

Skærbækværket kan nu levere grøn fjernvarme til Trekantområdet. Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen indvier det ombyggede kraftvarmeværk.

Efter godt tre års intenst arbejde med at ombygge Skærbækværket kan H.K.H. Kronprinsessen indvie kraftvarmeværket, der nu er i stand til at levere el og varme uden at fyre med fossile brændsler.

“Med deltagelse af kronprinsessen kan vi nu markere afslutningen på en omfattende ombygning. Skærbækværket har fået et nyt og grønnere liv, som kommer borgerne i Trekantområdet til gode og bidrager til Danmarks grønne omstilling,” siger Thomas Dalsgaard, koncerndirektør i DONG Energy, som ejer og driver Skærbækværket.

Grøn omstilling
Skærbækværket har været igennem en omstilling fra sort til grøn energi. Kraftvarmeværket blev i 1951 bygget til at fyre med kul. I 1997 blev det bygget om til at fyre med gas, og nu er det bygget om til at fyre med resttræ fra bæredygtigt skovbrug.

“Ved at skifte til bæredygtig træflis, reducerer vi Skærbækværkets årlige CO2-udledning med omkring 250.000 tons CO2. Det svarer til den årlige CO2-udledning fra mere end 125.000 biler,” siger Thomas Dalsgaard.