Home FREDERICIA Gymnasieelever sætter gang i byen
Gymnasieelever sætter gang i byen

Gymnasieelever sætter gang i byen

0

Gymnasieelever sætter gang i byen 

I efteråret 2014 sparkede Fredericia Kommune i samarbejde med Fredericia Shopping og Fredericia Dagblad gang i byen med en konkurrence, hvor fredericianerne blev opfordret til at dele deres gode ideer til, hvordan der kommer mere gang i bymidten. Det kom der næsten 100 svar på.Nu kaster 25 elever på designholdet på Fredericia Gymnasium sig over samme spørgsmål under emnet ”Design som problemløsning – arkitektur og byplanlægning”. For at sætte gang i debatten og de gode ideer var næstformand for By- og Teknikudvalget Steen Wrist Ørts inviteret til at holde oplæg onsdag den 7. januar omkring byrådets arbejde med samme emne.Gangibyen_SteenWrist_Ørts
Hvorfor bosætte sig i Fredericia?
”Jeg er enormt optaget af at høre de unges bud på, hvordan vi får mere gang i Fredericia og særligt i forhold til, hvordan vi gør det mere attraktivt for de unge at bosætte sig i kommunen efter endt uddannelse. Det er nemlig også noget, som vi, i byrådet, har stort fokus på”, siger næstformand for By- og Teknikudvalget Steen Wrist Ørts, der med det samme takkede ja til invitationen fra Maria Petersen, der underviser i faget design.

”Jeg tænkte, at det kunne være motiverende, hvis Steen havde tid til at komme og fortælle om baggrunden for ’Gang i byen’, som elevernes case er inspireret af. Eleverne kommer både til at arbejde med Fredericia som handelsby, arkitektur og byplanlægning. Holdet er sammensat af elever fra 11 forskellige klasser, så det skal der nok komme nogle spændende ideer ud af”, siger Maria Petersen.

Eleverne kan vælge at lave et projekt inden for arkitektur eller byplanlægning af byrum i Fredericia midtby eller FredericiaC, og de skal i projektet forholde sig til både omgivelserne, byen eller planen for FredericiaC. De færdige projekter vil bl.a. blive præsenteret med skitser, mood boards og materialebeskrivelser i uge 13 og derefter blive sendt til samarbejdsforaet for ’Gang i byen’.

Fakta om ’Gang i byen’
En analyse af detailhandlen i Fredericia fra august 2014 beskriver udviklingen af kommunens detailhandel fra 2008 og frem til nu. Analysen viser, at der er tilbagegang i antallet af butikker i Fredericia og tilbagegang i den generelle omsætning i kommunen.

By- og Teknikudvalget og Kultur- og Idrætsudvalget er derfor i fællesskab med Fredericia Shopping, Fredericia Erhvervsforening og FredericiaC i gang med at udarbejde en plan for udvikling af detailhandlen og bymidten.

For at få gode ideer og input til planen for ’Gang i byen’, som skal behandles politisk primo 2015, blev der i efteråret 2014 igangsat en række aktiviteter, herunder ’Gang i byen’ konkurrencen, hvor fredericianere blev opfordret til at dele deres gode ideer til, hvordan der kommer mere gang i byen.