Home 112 Grundlovsforhør: Dørene blev lukket
Grundlovsforhør: Dørene blev lukket

Grundlovsforhør: Dørene blev lukket

3


På trods af protester fra blandt andet Fredericia Dagblad og DanmarkC TV, valgte dommeren at lukke dørene i forbindelse med grundlovsforhøret i retten i Horsens.

Dermed får offentligheden ikke adgang til informationer der kommer frem under grundlovsforhøret mod en 27-årig fredericiansk mand, der er sigtet efter straffelovens paragraf 237 – der omhandler manddrab, der har en strafferamme på mellem fem år og livstid.

Den sigtede ankom til retten fikseret i transportbælte, en blå dragt og hvide overtrækssko. Der var omkring 10 betjente i retten og udenfor retslokalet. Der er tale om en fredericiansk høj spinkel mand med en tatovering på halsen, stort hageskæg, danskklingende navn og udseende.

Inden retsmødet gennemgik og undersøgte uniformerede betjente de omkringliggende lokaler.

Lidt forsinket gik Grundlovsforhøret i gang. I retslokalet var der repræsentanter fra Fredericia Dagblad, Ekstrabladet og DanmarkC TV tilstede, foruden to civile, dommer, forsvarer, anklager og fem politibetjente. Udenfor lokalet var ydeligere politibetjente tilstede.

Den sigtedes forsvarer Mads Kjær Jensen sagde i retten, at hans klient nægtede sig skyldig og ikke ønskede at udtale sig under retsmødet. Den sigtede henholdt sig til det han havde udtalt under afhøringen.

Inden dørene blev lukket, blev sigtelsen læst op i retten, hvorefter anklageren anmodede dommeren om at tage stilling til, at lukke dørene for offentligheden.

Anklageren lagde til grund, at man ikke kunne udelukkes at der var yderligere medgerningsmænd på fri fod, da man i flere dage har eftersøgt den sigtede og at der derfor var personer der har kendt til den sigtedes lokation i denne periode. Endvidere var gerningsvåbnet endnu ikke fundet.

Dommeren valgte derpå at lukke dørene til grundlovsforhøret.

DanmarkC TV følger op på kendelsen efter grundlovsforhøret.