FREDERICIA

Grundlovsforhør: 28- årig kun sigtet for to påsatte brande

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Anklagemyndigheden havde anmodet om et nyt grundlovsforhør hvor en 28-årig mand fra Vejle er sigtet påsatte brande i Fredericia natten til onsdag

Den 28-årige kom ind i retten sammen med sin forsvarer. Da anklageren havde læst de sigtelser op der skulle danne grundlag for varetægtsfængslingen erklærede han, at han var ikke-skyldig og i sagens natur heller ikke kunne erkende der skulle have været en medskyldig.

Det bemærkeseseværdige var, at den sigtede ikke blev anklaget for branden ved banegården, hvor fire busser blev ødelagt!

Anklageren forlangte i lighed med grundlovsforhøret i går, at grundlovsforhøret skulle afholdes for lukkede døre. Begrundelsen var, at politiet mener der er en medgerningsmand, der stadig er på fri fod, og ikke skal læse i medierne hvilke beviser politiet har på nuværende tidspunkt. Desuden, argumenterede anklager Sofie Olsen, pågår der stadig gerningsstedsundersøgelser, og at sagen er i et tidligt stadie af efterforskningen.

DanmarkC TV protesterede mod anklagerens ønske om lukkede døre, og henviste til offentlighedens interesse i de alvorlige brande der har hærget Fredericia, samt de oplysninger der allerede er fremme i offentligheden bør begrunde at dørene ikke lukkes, og at anklagemyndigheden alt for ofte henviser til mistanke om en medgerningsmand.

Dommeren valgte at følge anklagerens ønske, og DanmarkC TV måtte forlade retslokalet.

Den 28-årige mand fra Vejle nægter sig, som nævnt, forsat skyldig, og erklærede sig inden dørene blev lukket, villig til at udtale sig. Men offentligheden må altså ikke høre hans version af hvad der skete i Fredericia natten til onsdag.

DanmarkC TV vender tilbage når retten er nået til en afgørelse.