FREDERICIA

Grønt Forum i Fredericia sætter fokus på mere affaldssortering

Af DanmarkC TV - tv@danmarkc.tv

På lørdag den 28. juni 2014 sker der noget særligt på genbrugspladsen i Erritsø. Du vil kunne møde medlemmer af Grønt Forum i Fredericia. De vil gerne slå et slag for de mange nye muligheder for at genbruge endnu mere i Fredericia. Kom forbi i tidsrummet 12.30 til 17.00 på Bundgårdsvej 2 og få en snak om genbrug og affaldssortering. Vi byder på kaffe og kage i genbrugscaféen.

 Siden efteråret 2013 har Fredericia Kommune modtaget nye typer af affald på kommunes to genbrugspladser. Det er lykkedes medarbejderne fra Affald & Genbrug at finde afsætning for nye typer emballager af god plastik, papir og metal. Mange beholdere til f.eks. medicin er lavet af meget fin plast eller indeholder godt aluminium, som vi meget gerne vil have retur – uden indhold, selvfølgelig. De nye ordninger handler også om at få genanvendt flere byggematerialer. Man kan f.eks. aflevere mursten, som sendes videre til rensning, og som så kan bruges som nye byggematerialer.

På genbrugspladsen på Bundgårdsvej kan du møde medlemmer af Grønt Forum, som gerne vil give råd og vejledning til de nye muligheder for at aflevere affald til genanvendelse. ”Vi vil gerne give idéer til, hvordan man som borger kan indrette sorteringssystemer derhjemme, så det bliver nemt at sortere sit affald”, udtaler Dan Dorschel, talsmand for Grønt Forum.

Grønt Forum er en gruppe borgere, som arbejder for en bæredygtig udvikling i Fredericia Kommune. Gruppen interesserer sig bredt for natur og miljøspørgsmål og har sammen med kommunen sat kampagnen ”Affald er guld” i gang i efteråret 2013, hvor de var med til at præsentere en udstilling på rådhuspladsen om de nye ordninger.

I Fredericia Kommune er målet, at 80 % af al husholdningsaffald skal gå til genbrug.

Formanden for Energi- og Miljøudvalget, Christian Bro, deltager også på dagen og er klar til at svare på spørgsmål eller tage imod gode idéer fra borgerne i genbrugscaféen.

Fakta

Nye ordninger på genbrugspladser i Fredericia Kommune

  • Kaffe-, fløde- og mælkekapsler
  • Skriveredskaber
  • Plastskruelåg, plastpropper, korkpropper og metalskruelåg
  • Aluminium, plast og jern fra medicin og lignende emballager
  • Mælke- og juicekartoner
  • Folie fra papvin
  • Bytte havefliser
  • Mursten