FREDERICIA

Grønne fingre i Søndervold: Plantemarked blomstrer for første gang

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Fredericia får et nyt mødested for haveinteresserede

Fredericianere med grønne fingre kan glæde sig til et helt nyt plantemarked i parken Søndervold i Kanalbyen. Den 25. maj inviterer Foreningen Byhaverne Søndervold og Haveselskabet Fredericia til åbent plantemarked, hvor man kan bytte, sælge eller bare kigge på planter og frø.

Byt grønne skatte og få inspiration

Plantemarkedet er åbent for alle, og her kan man bytte eller sælge sine frø, forspirede planter, blomsterløg, stauder, stiklinger eller krydderurter. Der er også mulighed for at få stiklinger eller forspirede planter med hjem gratis, som Foreningen Byhaverne Søndervold deler ud på dagen.

– Der er lagt op til en rigtig hyggelig formiddag, hvor vi håber, at mange vil komme forbi. Har man børn med, er der en legeplads lige ved siden af, og man kan købe is og kaffe hos Kaptajn Gammel Havn, siger Tina Hou Christensen, der er formand for Foreningen Byhaverne Søndervold.

Udover at bytte og sælge planter, kan man også deltage i en workshop i pilefletning, hvor man kan lære at flette kurve og andre ting af pilens bøjelige grene. Der er også god mulighed for at lære mere om biodiversitet og kompost ved at besøge de forskellige boder.

Et fællesskab for haveentusiaster

Byhaverne Søndervold omfatter 80 haver, hvoraf de 60 er lejet ud til individuelle medlemmer af foreningen, 10 er dedikeret til daginstitutioner, og de sidste 10 er fælles for foreningens medlemmer. Der er også et fælles orangeri, som medlemmerne kan bruge.

– Ambitionen er at lave et plantemarked, hvor hele byen inviteres ned i byhaverne, og skabe en tradition for, at man bytter og deler sine planter og alt andet, der har med have at gøre, fortæller Tina Hou Christensen.

Bliv medlem og vær med

Selvom der i øjeblikket ikke er ledige haver, kan man sagtens være med til at passe de ti fælleshaver og deltage i fællesspisninger og andre hyggelige arrangementer. Et medlemskab uden personlig byhave koster 150 kr. om året, mens prisen er 250 kr. inklusiv personlig have.

Plantemarkedet i Søndervold

  • Dato: Lørdag den 25. maj 2024
  • Tid: Kl. 10-13
  • Sted: Parken Søndervold
  • Gratis adgang
  • Medbring bord og stol, hvis du vil sælge planter