Læserdebat

“Gratis tandbehandling”

Læserdebat af regionsrådsmedlem Suzi Würtz Kjærgaard (SF), Sankelmarkvej 21, 6000 Kolding

I går skulle Folketinget tage stilling til et borgerforslag om gratis tandlægebehandling til alle.

Der var ikke flertal for borgerforslaget denne gang.

Men jeg oplever klart og glædes over, at debatten har flyttet sig rigtig meget – og at vi på finansloven fik taget første lille skridt og gjort det gratis indtil man fylder 22 år. Ligesom vi også allerede har prioriteret omsorgstandpleje og socialtandpleje.

Der er ingen tvivl om, at folkebevægelsen bag borgerforslaget gør et kæmpe stykke arbejde – tusind tak for det.

Vi kommer nok ikke til at afskaffe brugerbetalingen på en gang, hvorfor nogle af de næste skridt må blive at afskaffe brugerbetaling for folk, der får dårlig tandsundhed som følge af medicin, tandsygdomme samt øget hjælp til borgere med lavindkomster.

Jeg og SF er klar til den fortsatte kamp for mindre brugerbetaling på tandbehandling.

Rammer for deltagelse i debat:
På DanmarkC TVs sociale medier, ønsker vi borgeren mulighed for en fri og saglig debat. For at sikre en god debat, modererer vi indholdet for at holde en sober tone. Dette praktisere vi, ved at fjerne kommentarer, der efter vurdering er nedladende, chikanerende eller indeholder hadefuld retorik. Hvis disse etiske rammer overtrædes, kan man risikere at blive udelukket fra debatten. Vi oplever at mange benytter den åbne mulighed for at komme til orde - hvis vi overser en kommentar, som du mener overskrider vores rammer for etik, så send os et tip. Hvis du er blevet udelukket fra debatten, for en overskridelse af vores retningslinjer, - og er du uenig heri? Så kan du kontakte Vores redaktion på tv@danmarkc.tv