FREDERICIA

GRATIS STUDIESTARTKONCERTER PÅ KASTELLET

Gratis studiestartkoncerter på Kastellet for alle den 17.august

 

I samarbejde mellem Fredericia Kommune og EventC,  præsenteres både lokale bands fra Fredericia Gymnasium og IBC samt Rovdrift, Jævnstrøm og Skinz på Kastellet Fredericia. Koncerten den 17. august kl. 14.00 – 22.00 er gratis og alle er velkomne.

De lokale bands fra Fredericia Gymnasium og IBC, som spiller kl. 15:00 og 16:30 er endnu ikke fundet – men er under udvælgelse.

18:00 Rovdrift

Rovdrifts musikalske heksegryde smager både af balkan, af amerikansk folkrock, og af nordisk visetradition, og forsanger Carsten Bjørnlund leverer med sjælden set indlevelse historier fra mørket under overfladen, med fængende lyrik af David Hertz, Thomas Borge og Rasmus Broe.

I balancen mellem støv og støj byder Rovdrift ind med et musikalsk og teatralsk udtryk, der er uden sidestykke i dansk musik, og som bare skal opleves live. Sidste forår udgav Rovdrift den anmelderroste EP “Troløs”

“Sammen med bandet Rovdrift, leverer skuespiller Carsten Bjørnlund spændende rock, med baltiske undertoner”
-BT

“Det hele er kogt sammen til en voldsom ret af sort negativitet, der er befriende og overbeviser med sin konsekvens og kompromisløshed. (…)Hermed anbefalet.”

-Capac

“Sangen og musikken lyder, som var vi i en slidt, brun bodega i en af Københavns forstæder, omgivet af et kaos af kolonihavehuse. Her er socialrealisme, alvorstyngde og alt andet end fine raffinementer.” -Gaffa
“På Troløs er der meget, der går op i en højere enhed for Rovdrift. Kvartetten leverer et overbevisende bud på dansksproget folk-rock med elementer af sømandspunk og visemusik (og mere til) og et vokalt es i ærmet.”

-GFRock, 2017

 

19:30 Jævnstrøm

Hvem er du? Altså ikke på Facebook eller på snapchat.. Men inderst inde, derinde bag facaderne hvor intet passer ind i en hurtig update.

Det – verdens mest simple og komplekse spørgsmål – stiller bandet Jævnstrøm, når de inviterer på en tidsrejse fra barndom til voksenliv, i en tid hvor alt er forandret – og hvor lykken er gået fra at handle om tunede knallerter og ungdomskærester til at være noget, der skal annonceres med smileyer for at være sandt.

De fem medlemmer af Jævnstrøm, kommer fra alle hjørner af musikbranchen. Fælles for dem er, at de kommer fra de store scener, kender prisen ved at miste sig selv og nu forsøger at finde tilbage.

Jævnstrøm handler om alt det, du glemte, du var – og alt det, du gerne vil huskes for at være, når det hele er slut.

 

21.00 Skinz

Skinz tog hitlisterne med storm i 2017 med sangene ”Er Derude”, ”Jeg har en pige” og ”I min zone”, hvor sommerkjoler rimer perfekt på rom og cola. Og 2018 forsætter Skinz i samme kulørte rille med “Malibu” som vi live på Zulu Awards hvor Skinz vandt prisen som Årets Nye Navn.

Skinz, der har rødder i Somalia men flyttede til Danmark som ganske lille, debuterede i 2014 med ep’en ”Byen Sover aldrig”, produceret af Hennedub og feat. Bl.a. Medina, USO og Johnson. Herefter investerede Skinz tid i sig selv som kunstner. Han gik i studiet og fordybede sig i produktionens håndværk og ikke mindst hans forståelse af sig selv som musiker. Denne rejse resulterede i udgivelsen af singlen ”Er Derude”, i slutningen af 2016, som satte retningen for Skinz’ nye lyd og blev fulgt op af den guld-certificeret ørehænger ”Jeg har En Pige”, som endte blandt 2017′ mest spillede sange.

Der er ingen tvivl om at vi kun har set toppen af isbjerget når det kommer til Skinz. Hans rødder, netværk og bidrag i det blomstrende, unge danske musikermiljø har ydermere resulteret i features med Wafande på singlen ”Præcis”, Guldsmedens debut ”Vi Op” og senest har venskabet mellem Skinz og Gulddreng resulteret i singlen ”Legende”.

Gulddreng og Skinz har allerede optrådt sammen med nummeret ved flere lejligheder – singlen fik præmiere ved Distortion i København – og senest på SmukFest hvor mange tusinde fans var samlet for at se dem. Og Skinz ligger ikke på den lade side. Når han ikke er på klub-tour rundt i Danmark, sætter han, sammen med produceren Sly, nøglen i døren til studiet i Nyhavn og ridder videre på bølgen af musik og tekster, der retfærdiggører hans plads i spidsen af hitmagere på den danske musikscene. Frisk fra fad, gav han sine fans singlen ”Malibu” som er i rotation på alle landets stationer. Og senest har Skinz vinder prisen som Årets Nye Navn til Zulu Awards 2018.

Vi ses på Kastellet Fredericia fredag den 17. august!