FREDERICIA

Grænsekontrol: Husk pas hvis turen går til Tyskland – også på indkøbsture

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Tyskland har indført grænsekontrol gældende til 19. juli 2024

Grænsekontrollen er indført, og gælder alle grænseovergange i Tyskland, ligesom der også bliver udført kontrol i havne og lufthavne. Det skriver Fleneborg Avis.

Årsagen til grænsekontrollen er, at Tyskland er vært ved EM i fodbold, og derfor forventer en “enorm tilstrømning af fans fra hele Europa”.

I følge Flensborg Avis har indenrigsminister Nancy Faeser (SPD) allerede i marts varslet denne grænsekontrol blandt andet med begrundelsen: “For at forhindre mulige voldsmænd kommer ind i landet”, og har senere tilføjet: “Grænsekontrollen handler om at opdage islamistisk terror, hooligans og cyberangreb.”, skriver Flensborg Avis.

Andre lande med grænsekontrol
Ud over Danmark, har også Frankrig og Benelux-landende midlertidig grænsekontrol. Det gælder også for tilrejsende der skal ind i landet via lufthavne eller kommer sejlende.

Polen, Tjekkiet og Schweitz har også grænsekontrol, der indtil videre er gældende indtil december.

Schengen-aftalen
Formålet med retten til fri bevægelighed i EU er for at sikre, at flere europæere kan flytte rundt mellem landene. På den måde undgås store arbejdsløshedspukler i ét EU-land, mens man mangler arbejdskraft i et andet EU-land. Det er sikret i Schengen-aftalen. Irland og Cypern er ikke med i aftalen.

I øjeblikket har 10 ud af EU’s 29 medlemslande grænsekontrol.