Home FREDERICIA GOOGLE HAR KØBT JORD I DANMARKC: DATACENTER KAN VÆRE PÅ VEJ
GOOGLE HAR KØBT JORD I DANMARKC: DATACENTER KAN VÆRE PÅ VEJ

GOOGLE HAR KØBT JORD I DANMARKC: DATACENTER KAN VÆRE PÅ VEJ

0

Længe har der været gisninger omkring hvilken mastodont der opfører et stort datacenter i Fredericia – Nu er der vished for hvem denne mastodont er

De mange spekulationer omkring hvem der bygger et stort datacenter ved Taulov, underbygges nu af fakta.

DanmarkC TV var tidligere i maj i kontakt med Google, da flere kilder havde løftet sløret for, at Google arbejdede på at bygge et datacenter i Fredericia.

Google svarede efterfølgende DanmarkC TV via mail, hvor i de ikke ønskede at kommentere på, hvornår der vil blive ansat medarbejdere til det nye datacenter i Taulov.

I følge Information.dk, har Google købt grunde for 65 millioner kroner,for at sikre sig muligheden for at opføre et datacenter i Danmark.

Information skriver endvidere, at “Industriområdet Prinsessens Kvarter uden for Fredericia har længe været i mediernes søgelys. Det skyldes virksomheden Dapsi International Aps’ opkøb af grunde. En virksomhed, hvis såkaldte ultimative moderselskab viser sig at være Googles holdingselskab Alphabet.Inc.

Men både kommunens borgmester, Dapsis danske direktør og Udenrigsministeriet har været tavse om planerne for grunden.

Nu kan Information fortælle, at grunden er opkøbt af it-giganten Google, der vil sikre sig plads til at kunne opføre et datacenter med computerservere. Det bekræfter Google over for Information.

»Vi har købt en 73,2 hektar stor grund i Fredericia. På nuværende tidspunkt har vi ikke planer om at bruge grunden, men vi vil sikre os muligheden for at ekspandere vores datacentre i Europa, hvis vores arbejde kræver det. Vi forventer dog ikke at tage nogen beslutninger i den nærmeste fremtid,« lyder det fra virksomheden i en skriftlig kommentar.”

FAKTA OM GOOGLE:

Google Inc. er en amerikansk software- og It-virksomhed. Virksomheden er især kendt for sin søgemaskine på internettet “Google”. Søgemaskinen er i dag den største søgemaskine på internettet.

Googles forretningsområder spænder vidt og der tilbydes en række It- og softwareservices. Der tilbydes også en række andre produkter gennem en række af datterselskaber. Google Inc. er et datterselskab til Alphabet Inc.

Det er verdens mest populære website.

Google er vokset hurtigt og har skabt nærmest monopol på området for søgeindeks, hvilket har givet anledning til debat.

Først og fremmest handler det om reklamer, som finansierer foretagendet. Google er eksperter i at skabe netop de få, men rigtige reklamer på en websted eller i forbindelse med et elektronisk brev. Det kræver f.eks. adgang til følsomme data fra brugerne, hvilket af nogle betragtes som en trussel mod privatlivets fred og som et skridt nærmere det totale overvågningssamfund.

Men det handler også om, hvem der skal bestemme, hvilken side der skal vises først i forbindelse med en internetsøgning (rangordning). Igen kommer reklamer med i billedet, idet annoncører kan købe plads på resultatsiden, hvilket anfægter søgningens neutralitet.

En anden sag handler om ophavsret, hvor Google henviser til beskyttede sider. Her har Google fjernet den oprindelige henvisning og henviser i stedet til klageren. Google var på et tidspunkt i færd med en digitalisering af store amerikanske biblioteker, hvor ophavsretten også kunne krænkes, samtidig med at relevante annoncer i forbindelse med bøgernes indhold ikke var/er lige populært i alle litterære kredse.

I en global verden kan der ligeledes være problemer med håndtering af ophavsret, der varierer fra land til land. Her grænses der op til censur.

Nyeste skud på stammen er TrackMeNot, som er et letvægts baggrundsprogram med det formål at forvirre Googles søgemaskine, for derved at skjule brugernes aktuelle søgninger, så Google ikke kan lagre faktisk information omkring brugerens søgning.

TrackMeNot udsender periodisk tilfælde søgninger i forskellige søgemaskiner, såsom AOL, Yahoo!, ASK, Google, og Bing som derved forvirrer diverse søgemaskiner i deres logging af brugerinformationer.

(Kilde: Wikipedia)