FREDERICIA

GOOGLE ER GÅET I JORDEN I TAULOV – STORT DATACENTER ER PÅ VEJ

Entreprenører er gået i gang med at grave, på den 73,2 hektar stor grund i Fredericia

I juni måned 2017, blev det officielt at Google havde købt et gigantisk stort areal ved Taulov.

Efter flere års mystik omkring hvem køberen kunne være, gik Google til bekendelse, og fortalte at de havde sikret sig grunden ved Taulov, for at være klar, hvis de besluttede sig for at bygge et stort datacenter på dansk jord. Nu er entreprenører gået i gang med at grave, og dermed kan bl.a. Fredericia se frem til et stort antal arbejdspladser, imens byggeriet står på.

*** Giv DanmarkC TV dit facebook like – så bliver du automatisk adviseret når en nyhed rammer redaktionen ***

 FAKTA OM GOOGLE:

Google Inc. er en amerikansk software- og It-virksomhed. Virksomheden er især kendt for sin søgemaskine på internettet “Google”. Søgemaskinen er i dag den største søgemaskine på internettet.

Googles forretningsområder spænder vidt og der tilbydes en række It- og softwareservices. Der tilbydes også en række andre produkter gennem en række af datterselskaber. Google Inc. er et datterselskab til Alphabet Inc.

Det er verdens mest populære website.

Google er vokset hurtigt og har skabt nærmest monopol på området for søgeindeks, hvilket har givet anledning til debat.

Først og fremmest handler det om reklamer, som finansierer foretagendet. Google er eksperter i at skabe netop de få, men rigtige reklamer på en websted eller i forbindelse med et elektronisk brev. Det kræver f.eks. adgang til følsomme data fra brugerne, hvilket af nogle betragtes som en trussel mod privatlivets fred og som et skridt nærmere det totale overvågningssamfund.

Men det handler også om, hvem der skal bestemme, hvilken side der skal vises først i forbindelse med en internetsøgning (rangordning). Igen kommer reklamer med i billedet, idet annoncører kan købe plads på resultatsiden, hvilket anfægter søgningens neutralitet.

En anden sag handler om ophavsret, hvor Google henviser til beskyttede sider. Her har Google fjernet den oprindelige henvisning og henviser i stedet til klageren. Google var på et tidspunkt i færd med en digitalisering af store amerikanske biblioteker, hvor ophavsretten også kunne krænkes, samtidig med at relevante annoncer i forbindelse med bøgernes indhold ikke var/er lige populært i alle litterære kredse.

I en global verden kan der ligeledes være problemer med håndtering af ophavsret, der varierer fra land til land. Her grænses der op til censur.

Nyeste skud på stammen er TrackMeNot, som er et letvægts baggrundsprogram med det formål at forvirre Googles søgemaskine, for derved at skjule brugernes aktuelle søgninger, så Google ikke kan lagre faktisk information omkring brugerens søgning.

TrackMeNot udsender periodisk tilfælde søgninger i forskellige søgemaskiner, såsom AOL, Yahoo!, ASK, Google, og Bing som derved forvirrer diverse søgemaskiner i deres logging af brugerinformationer.

(Kilde: Wikipedia)