Kort Nyt

Google åbner for nye legater til innovative projekter i Fredericia

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Nye projekter kan få støtte fra Google i Fredericia – Ny pulje af legater åbner 1. april

Google åbner den 1. april for ansøgninger til den næste runde af Datacenter Community Impact-programmet. Programmet støtter innovative projekter inden for uddannelse, entreprenørskab, bæredygtighed, digitalisering og kultur i Fredericia-området.

Tidligere modtagere

I den seneste runde af programmet modtog MakerSpace, Snoghøj Højskole og Teater Malstrøm legater til følgende projekter:

  • MakerSpace: 550.000 kr. til at skabe “Danmarks fedeste teknologiværksted” på Bülows Kaserne.
  • Snoghøj Højskole: 100.000 kr. til at udvikle et nyt fag om bæredygtige tekstiler.
  • Teater Malstrøm: 180.000 kr. til at forbedre lyd- og billedudstyr til gavn for Fredericias kulturliv.

I dag kl. 14.30 fejres de tre seneste modtagere på Port House (kantinen) i Vendersgade. De vil hver især give en kort præsentation af deres projekt.

Ansøgningsprocessen

Den nye legatrunde åbner den 1. april og slutter den 1. maj. Du kan finde mere information om legatpuljen og ansøgningsprocessen her.

Niels Martin Andersen, Googles politisk ansvarlige for datacentre i Norden, udtaler:

– Den lokale byudvikling i Fredericia ligger os rigtig meget på sinde. Derfor kigger vi efter projekter, der kan understøtte netop det inden for fx uddannelse, entreprenørskab, bæredygtighed, digitalisering og kultur. Nogle af byens forcer er teknologi og uddannelse, hvor vi oplever, at mange nye initiativer spirer frem. Det er bestemt også en god ide at tænke ind i en ansøgning. Vi har også øje for nye og måske oversete grupper.