LOKALSPORT

Golftalent i nyt samarbejde med lokal bank

Af Steen Knudsen - stkn@danmarkc.tv

Det er golftalentet Smilla T. Sønderby, der har indgået aftale med Sparekassen Danmark i Fredericia

I dag blev det offentliggjort, at Smilla T. Sønderby er indgået i et samarbejde med Sparekassen Danmarks afdeling i Fredericia.

Smilla T. Sønderby er lokal professionel golfspiller på 23 år. Opvokset i Fredericia, hvor hendes forældre byggede et hus ved siden af golfbanen da hun var 2 år gammel, og dermed fik hun hurtigt en tilknytning til golfsporten.

Smilla blev officielt meldt ind i FGC og fik træning som 4 årig. Som 11 årig vandt hun sin første guldmedalje ved U12 DM.

Smilla T. Sønderby fortæller

– Jeg startede på DJGA som 11 årig, hvor jeg mødte min daværende træner Jan Frej, som lærte mig alle spillets facetter. Jeg tog på efterskole i Ikast i 2016/2017 og kom først hjem igen i 2021.

I 2016 kom jeg på pigelandsholdet; resultatet af at være blevet super glad for at træne og ikke mindst disciplineret og målrettet. Jeg kom på damelandsholdet i 2018 og besluttede efter endt gymnasietid på Sportstar College i Ikast at drage mod USA for både at spille på den øverste hylde i amatørgolf samtidig med at få mig en universitetsuddannelse. Jeg var der 1 semester og 3 måneder, på den tid vandt jeg de nationale mesterskaber med mit hold Ole Miss (det største man kan opnå i USA på college), Her blev jeg afklaret i hvem jeg er og hvem jeg bestemt ikke er og hvilke rammer jeg fungerer bedst i. For mit vedkommende var college i USA ikke det optimale sted at udvikle mig som menneske. For meget stress og for lidt tid til at gøre tingene på min måde.

Jeg tog hjem for at fortsætte min udvikling og kom lidt overraskende til at kvalificere mig til Ladies European Tour(den største tour i Europa).

Den professionelle golfspiler Smilla T. Sønderby. Foto: Privatfoto

I min rookie sæson på LET i 2022 var jeg sammen med min kæreste/caddie/manager meget tæt på at vinde min første professionelle turnering. Jeg stod med et eagle put på mit sidste hul i KPMG Irish open for at vinde. Jeg 3-puttede og missede mit første omspil. Derudover kvalificerede jeg lig til min første Major: US Open. Det gjorde det klart for mig, at jeg vil op og spille med de bedste i verden, for det er der jeg hører til. Jeg lærte rigtig meget mit første år som professionel, og der er kun én vej, og det er fremad et skridt ad gangen.

Afdelingsdirektør Christian Jungmark er glad for aftalen med golftalentet

– ”Det er med glæde, at vi kan offentliggøre vores lokale samarbejde med et af Danmarks store kvindelige golftalenter. Vi har fulgt Smilla siden hun begyndte med golf som 4 årig og sjældent oplevet et så dedikeret og fokuseret ungt menneske. Derfor er det også helt naturligt for os, at støtte Smillas videre rejse mod golftoppen i verden”.

”Vi glæder os til at følge Smillas rejse for eliten, som allerede er i gang med en imponerende debut i 2022,” fortæller Christian Jungmark.