Home FREDERICIA Goldschmidt og Gaardsted spiller op
Goldschmidt og Gaardsted spiller op

Goldschmidt og Gaardsted spiller op

0
_MG_3080
Henrik Goldschmidt og Arne Gaardsted Jørgensen kan opleves torsdag den 26/3 kl. 19.00 i Store Sal i Kongensgade 111, hvor der blandt andet bliver musik af Carl Nielsen, Marcello samt folkemusik fra Danmark, Brasilien og Israel. (Foto.: Michael Tungelund)

Det er nogle år siden, at de sidst spillede sammen, men skoleleder Arne Gaardsted Jørgensen forsikrer, at de er klar, når han og en af landets største obo-kapaciteter, Henrik Goldschmidt, torsdag den 26/3 kl. 19.00 i Store Sal i Kongensgade 111, spiller til fordel for Den Kreative Skoles arbejde for udsatte børn og unge.

Der tegner sig hurtigt et lille, skævt smil på læberne, når Den Kreative Skoles daglige leder, Arne Gaardsted Jørgensen, fortæller om tiden på Det Fynske Musikkonservatorium, hvor han og studiekammeraten Henrik Goldschmidt startede deres samarbejde. –

”Vi jokede med at kalde det for ”vores senere så berømte samarbejde” , når vi øvede sammen for 35 år siden, men faktisk gik der en del år efter studietiden, før vi, ved en række koncerter for 10 år siden, optrådte sammen rundt i landet. Og siden da  har vi ind i mellem optrådt ved sommermatinéerne på Svinkløv Badehotel.

– Vi har altid haft det morsomt sammen, både når vi øver og ved koncerterne, og selvom det er sjældent, at jeg optræder, forsøger Henrik og jeg stadig at finde lejligheder til at spille sammen – som ved støttekoncerten, torsdag den 26/3, hvor vi spiller sammen til fordel for Den Kreative Skoles arbejde for udsatte børn og unge og Sponsorpas her i Fredericia, forklarer Arne Gaardsted Jørgensen.

– Vi indretter os, så jeg ledsager Henriks formidable obo-spil, for det er jo ingen hemmelighed, at vi siden studietiden har udviklet os i noget forskellige retninger. Hvor min vej efter konservatoriet og guitarstudier i London gik mod jobs i med skoleledelse på musik og kulturskoler, har Henrik gennem de sidste mange år spillet omkring 250 – 300 koncerter om året, nogle år endda flere. Og det er obospil i særklasse, der venter tilhørerne,”- lover den lokale musikskoleleder.

Henrik Goldschmidt er, som Arne Gaardsted Jørgensen, uddannet på Det Fynske Musikkonservatorium, men startede allerede sin musikalske karriere som 19-årig i Odense Symfoniorkester. Senere gik turen til Karajan Akademiet i Vestberlin for efterfølgende at spille med Berliner Philharmonikerne og Det Philharmoniske Statsorkester Hamburg. I dag arbejder han blandt andet som solooboist i Det Kgl. Kapel og komponerer moderne, jødisk musik dels til sine egne orkestre samt til særlige anledninger.

Ud over at have spillet i store dele af verden, er Henrik Goldschmidt også initiativtager til det populære fredsorkester The Middle East Peace Orchestra, et musikalsk verdensprojekt, der samler mellemøstlige musikere på tværs af landegrænser, kulturer og religioner.

Henrik Goldschmidt står tillige bag oprettelsen af Goldschmidts Musikakademi, en privat musikskole, som tilbyder gratis sang- og musikundervisning for børn og unge på Nørrebro i København.

Torsdag den 26/3 kan duoen opleves i deres fælles koncert i Kongensgade 111, Den Kreative Skole. Billetter koster 25 kr. og hele provenuet går ubeskåren til skolens arbejde for udsatte børn og unge, som Henrik Goldschmidt også er protektor for.

Koncerten byder også på fællessang, og desuden medvirker Musikskolens Talentelever og de viderekomne dansere. Duoen vil fortælle historier undervejs om musikken og komponisterne. –  ”Vores forbillede, hvad historierne angår, er helt klart Victor Borge, der kunne fortælle mere end han spillede”  J slutter Arne Gaardsted Jørgensen.