Home Kultur Gode grin, god stemning og kagefyldte maver
Gode grin, god stemning og kagefyldte maver

Gode grin, god stemning og kagefyldte maver

0

Gode grin, god stemning og kagefyldte maver

 

 Torsdag den 15. september afholdte Firkløverforeningen et arrangement, der spændte fra erindringer om det gamle Fredericia til underholdning med musik og komik af sønderjysk karakter – og selvfølgelig et stort kaffebord

 

skaermbillede-2016-09-19-kl-11-57-06Erindringer om det gamle Fredericia

Stemningen i Erritsø Idrætscenter er i top. De mange fremmødte har placeret sig ved et af de fire langborde, der er sat op i dagens anledning. Programmet til denne dag er bredt – der er både noget for de historieinteresserede og for de musik- og komikinteresserede. Snakken går lystigt ved bordene, indtil der bliver budt velkommen til tidligere pressefotograf ved Fredericia Dagblad, Peter Honoré.

Han skal holde et foredrag om det gamle Fredericia, hvor han tager udgangspunkt i egne erindringer. Tidsmæssigt tager foredraget sin begyndelse, da Peter går på Skjoldborgvejens skole i Fredericia. Ved sin konfirmation får Peter sit første kamera og herfra tager hans karriere fart ved en erhvervspraktik som fotograf. Han bliver senere udlært fotograf og med hans flair for instinktivt at være til stede ved spændende begivenheder, er fotografiportfolien spækket med billeder fra både brande, kongehuset, strejker og – ifølge Peter et af sine karrieremæssige højdepunkter – julerøveriet i 1983.

Peter har oplevet byens udvikling og billederne er ikke til at tage fejl af – Peter Honoré er en rigtig dygtig fotograf. Selv mener han, at han er priviligeret, fordi han har oplevet så mange begivenheder og mødt mange forskellige mennesker gennem sit virke som fotograf. For at inddrage publikum har Peter både fotografier og sine gamle kameraer med, som sendes rundt ved bordene. Stemningen er uformel og da en fra publikum ønsker at spørge om noget, afbryder Peter sin historie og svarer på spørgsmålet. Der er dialog mellem Peter og publikum og netop den hyggelige, uformelle stemning giver også anledning til kække bemærkninger og grin ved bordene.

Peter har gennem hele sit liv været bosat i Fredericia og det mærkes tydeligt gennem foredraget. Der findes en form for indforståethed mellem Peter og publikum. Historierne er genkendelige for publikum og han formår gennem sit levende sprog at inddrage publikum, så man næsten føler, at man er der selv.

 

Kage, komik og musik

skaermbillede-2016-09-19-kl-11-55-22Da klokken slår 14.15 er foredraget slut og det er tid til kaffe og kage – i massevis. To lange borde er fyldt med forskellige kager. Det er et overdådigt kaffebord og mens de forskellige kager smages, sælges der lotteri af Øster Elkjærs Venner. Der bliver snakket og grint indtil kl. 15, hvor arrangementet nu indleder anden del af programmet: underholdningsgruppen 2 SOM-WOS.

Showduoen Flemming Bach og Thomas Idea tager plads foran langbordene – den ene med en rød butterfly, den anden med en grøn. Den ene har en guitar med, den anden spiller bas. Det er tydeligt, at underholdningen både indeholder musik og komik. 2 SOM-WOS har et brændende ønske om at begynde med deres ekstra nummer – fordi de aldrig har fået lov til at lave et ekstra nummer. Denne udtalelse skaber grin blandt bordene, og så er publikum vundet. Både komikken og musikken foregår med en tyk, sønderjysk dialekt, hvilket kun skaber flere grin.

2 SOM-WOS gør grin med alt og undlader bestemt ikke dem selv, når der skal uddeles sjove bemærkninger. Stemningen er god, og det er svært ikke at rokke lidt med på stolen, når 2 SOM-WOS giver den gas med deres instrumenter. Tager man et kig rundt i lokalet, er der ingen tvivl om, at showduoen skaber en sjov og god stemning – det er svært ikke at trække på smilebåndet af deres selvironiske fremtoning og indhold.

skaermbillede-2016-09-19-kl-11-55-29Firkløverforeningen har uden tvivl formået at skabe en hyggelig eftermiddag med gode grin, god stemning og kagefyldte maver.