DanmarkC TV

Home Læserdebat Glade jul, dejlige jul – kirken bliver klemt til jul
Glade jul, dejlige jul – kirken bliver klemt til jul

Glade jul, dejlige jul – kirken bliver klemt til jul

0


Nye Borgerlige i Fredericia har haft et fantastisk år. Borger, presse og de fleste af vore politiske modstandere har sagt velkommen og budt os inden for til den demokratiske politiske kamp Danmark er kendt for. 

Nye Borgerlige er i COVID-19 ’s skygge med forsamlingsforbud og meget andet blevet forhindret i at mødes med vore medlemmer i større forsamling og derfor aflyst de arrangementer vi havde planlagt. Jeg er sikker på vore politiske modstandere har haft samme udfordringer.

Den Danske Folkekirke er også udfordret. Konfirmationer, begravelser, bisættelser, barnedåb, bryllupper og andre kirkelige handlinger har været under pres for forsamlingsforbuddet og senest også den offentlige mening omkring afholdelse af julegudstjenester. 

Den Danske Folkekirkes absolutte højtider Jul og påske, står for døren, COVID-19’s mørke skygge tynger over det glade budskab som julen og påsken bringer og de Danske folkekirke præster forkynder.  

Nye Borgerlige håber der bliver afholdt så mange jule- og påskegudstjenester som muligt under rette sikkerhedsforanstaltninger, at vores fremragende lokale tv station DanmarkC TV og de respektive menigheder via internettet eller på anden måde kan transmittere til den store gruppe borgere der ikke har mulighed for selv at fremmøde i kirken.


I TV og aviserne ser man hvordan kirketjenere og frivillige opsætter afstands spærringer, løbende spritter af og på anden måde gør det sikkert for menigheden at fremmøde, et stort arbejde er lagt i dette.

Hvad vi ikke ser, er hvordan andre kristne menigheder, de godt 170 moskeer i Danmark, synagoger, de mindre Hare Krishna lignende religioner mf. opretholder COVID-19 kravene.

Hvorfor er der kun fokus på den danske folkekirke? Er den Danske Folkekirke blevet en form for prügelknabe fordi de øvrige religiøse samfund er lukkede og uigennemtrængelige. 

Nye Borgerlige ønsker ALLE religiøse forsamlinger underlagt samme opmærksomhed fra ordensmagten som kontrollere COVID-19 kravene hos den Danske Folkekirke.

Med Dette ønsker Nye Borgerlige i Fredericia alle borger, uanset politisk holdning en rigtig glæde og sikker jul.

Poul Rand, Calvinsvej 34, 7000 Fredericia

Lokalformand Nye Borgerlige i Fredericia