FREDERICIA

Giv genbrug i julegave: ‘Omtænkeren’ kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige gave

Af Mads Wiig Ehmsen - mwe@danmarkc.tv

Med julen lige om hjørnet, er mange på udkig efter unikke og meningsfulde gaver

Røde Kors Genbrugs nye chatbot, Omtænkeren, tilbyder en hjælpende hånd. Denne digitale assistent foreslår genbrugsgaver baseret på alder og interesser, hvilket gør det nemmere at finde den perfekte genbrugsgave.

Træt af ønskelister, der nærmere er bestillingslister på julegaver? Og savner du at kunne give gaver, der er valgt med omhu og omtanke? 

– Vi skal tilbage til, at det er tanken, der tæller – især omtanken. Det med at finde den rette gave til dem, du holder af. Så kan det godt være, at det ikke er de helt specifikke vinglas, vedkommende oprindeligt ønskede sig, men i stedet en unik karaffel, fundet i den lokale genbrugsbutik. Det er en god og givende gestus på flere planer, siger Tina Donnerborg, genbrugschef ved Røde kors, der godt ved, at der kan være en barriere i forhold til at give genbrug i gave. Men den skal man blot tage som en udfordring, opfordrer hun.

Her er resultaterne fra ‘Omtænkeren’ på hvad DanmarkC TV kunne ønske sig af genbrugssager til jul. Screenshot: omtaenkeren.rodekors.dk

– Nogle af forslagene, som Omtænkeren kommer med, kan sikkert være lidt spøjse, men det i sig selv viser, at der med genbrug er mulighed for at tænke lidt skæve tanker og gøre nogle helt unikke og personlige fund, som kan gøre glæde, lyder det fra Tina Donnerborg.

Find Omtænkeren her 

Det er ChatGPT, der er motoren bag Omtænkeren, som Røde Kors har lavet i samarbejde med det kreative bureau Nørgaard Mikkelsen.

Men spørgsmålet er, hvor kan man finde disse “nye” gamle skatte til julegaven lokalt?

Herunder finder du en oversigt over genbrugsbutikker i Fredericia, herunder Fredericia Kommunes genbrugsbutik, Kirkens Korshær Genbrug, Røde Kors Butik, Treldevejens Genbrug, Erritsø Genbrug, IM Genbrug, og Red Barnet Genbrug, med deres respektive åbningstider.

Se oversigten her: Oversigt over genbrugsbutikker i Fredericia

Udover genbrugsbutikkerne, byder Fredericia også på en række secondhandbutikker, såsom Kirppu Fredericia, Den Lille Landsoldat og takeNOW Fredericia, der alle tilbyder et bredt udvalg af genbrugte varer.