Kultur

GARDERFESTIVAL BLIVER DEN HIDTIL STØRSTE

Fredericia Garderfestival 2018 bliver den hidtil største

Der er lagt op til stor musik og flot optræden ved den hidtil største udgave af Fredericia Garderfestival, med 380 gardere fra 9 bygarder og Søværnets Tambourkorps, som mødes i den 12. udgave af Fredericia Garderfestival i weekenden 25-27 maj 2018. Under Garderfestivalen vil der blive koncerter på byens pladser og plejecentre.

Fredericia Garderfestival skydes i gang med stor fælles koncert på Axel Torv lørdag den 26. maj kl. 10.30, hvor viceborgmester Ole Steen Hansen åbner festivalen. Herefter spiller garderne rundt omkring i byen, inden de igen samles til show, koncert og tattoo på Axel Torv kl. 14.00.

Fredericia Garderfestival bringer publikum og gardere tættere på hinanden. Garderne vil gerne vise, hvad en garde kan, få børn og unge til at fatte interesse for at spille musik og være med i det fællesskab, som en garde tilbyder.

Der venter publikum en stor musikalsk oplevelse med nogle af Danmarks bedste bygarder, foruden Søværnets Tambourkorps, som i år gæste optræder ved Fredericia Garderfestival.
6. Juli Garden håber at se et lige så stort og begejstret publikum, som til de foregående års garderfestivaler.


På byens plejecentre får beboerne en lille intim koncert søndag formiddag, når de får besøg af en bygarde. Garderne plejer at blive fantastisk modtaget på plejecentrene, og det er tydeligt, at beboerne har set frem til at se og høre koncerten. Ofte får de også en snak med garderne efter koncerten og kigger på uniformer og instrumenter.

 

I år får Fredericia Garderfestival besøg af Danehofgarden, Den Sønderjyske Pigegarde, Horsens Garden, Juelsminde Pigegarde, Odense Pigegarde, Peder Most Garden, Roskilde Garden, Vedbæk Garden og Søværnets Tambourkorps, foruden 6. Juli Garden selv.

Fredericia Garderfestival er et stort arrangement at afholde og det kan ikke lade sig gøre uden hjælp fra velvillige sponsorer. 6. Juli Garden vil derfor gerne takke for sponsoraterne til Fredericia Garderfestival 2018.

Hele programmet for Fredericia Garderfestival 2018 kan ses på www.6juligarden.dk.