DanmarkC TV

Home FREDERICIA GALLERIUDSTILLING : FREDERICIA I BRAND
GALLERIUDSTILLING : FREDERICIA I BRAND

GALLERIUDSTILLING : FREDERICIA I BRAND

0

Den 1. marts 2018 åbner en ny udstilling om store brande i Fredericia

Den 3. februar var det to år siden, at Fredericia oplevede en stor og meget voldsom brand på havnen. DanGødnings siloer og området omkring brød i brand. Det var en voldsom og ødelæggende brand, men samtidig også en brand, der fascinerede og tiltrak både mennesker og nyhedsmedier.

Brande har altid fascineret mennesker. Ilden har både en skabende kraft og en ødelæggende kraft, som tiltrækker og lokker samtidig med, at den kan være livsfarlig.

Branden for to år siden var dog ikke den første gang, at Fredericia oplevede en stor og voldsom brand. I de sidste ca. 100 år har fredericianerne set og oplevet mange brande, og medierne har sørget for at fortælle om det. Den første billeddokumenterede brand fra Fredericia fandt sted den 29. oktober 1904, hvor Farver Frederiksens Tekstilfabrik i Norgesgade udbrændte.

Den 1. marts åbner Museerne i Fredericia en lille udstilling i Fredericia Idrætscenter, hvor museet viser billeder fra nogle af de mange brande, som har raseret forskellige steder i byen. Sammen med alle billederne kan man også se, hvordan bl.a. Fredericia Dagblad rapporterede fra brandene. Det bliver tydeligt, når man ser avisernes forsider sammen med billeder fra brandene, at nyhedsmedierne gennem tiderne har været med til at øge både fascinationen eller frygten for de store ildebrande.

Udstillingen kan ses på Fredericia Idrætscenter i det midlertidige indgangsparti i hele marts måned.