Home Læserdebat Fritidspædagogik og det ungdomspædagogiske område skal igen stå i sin egen ret
Fritidspædagogik og det ungdomspædagogiske område skal igen stå i sin egen ret

Fritidspædagogik og det ungdomspædagogiske område skal igen stå i sin egen ret

0

Vi skal skabe et fritids- og ungdomspædagogisk område i Fredericia, hvor nøgleord netop er ungdomspædagogik, selvstændig ledelse og frihed til de unge og klubmiljøerne i hele Fredericia. Sidste fredag blev fritidspædagogikken vendt på Christiansborg ved en debat i Folketingssalen, hvor mange partier efterfølgende – heriblandt Venstre – underskrev en fælles forståelse. Dog med undtagelse af regeringen som underligt nok stod udenfor. At fritids- og ungdomspædagogikken igen skal stå i sin egen ret blev rammesættende for netop denne fælles forståelse, og det er et meget vigtigt og stærkt signal at sende til kommunerne og et signal, som vi i Venstre i Fredericia klart kan støtte op om.  

Venstre fik i budget 2020 sat en proces i gang om en fornyet fritidspolitik – en proces der har været forsinket, men som nu kører hen over foråret og sommeren. For Venstre er det altafgørende, at vi netop sikrer, at fritids- og ungdomspædagogikken igen skal stå i sin egen ret, som den fælles forståelse fra Christiansborg så fint udtrykker det.    

Det bedste fra den gamle Klub7000

I forbindelse med udarbejdelsen af den nye fritidspolitik vil vi foreslå, at vi tager det bedste fra det gamle Klub7000, som blev nedlagt for år tilbage. Vi skal således genbesøge høringssvarene fra dengang og lave en organisering, der matcher tiden samtidig med, at vi bruger noget af det, som vi af erfaring ved virker.

Fritids- og ungdomspædagogik herunder klubmiljøet er ikke sekundært, men for Venstre er det primært og afgørende, at vi sætter dette område fri og udskiller det fra skoleområdet. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Venstre ønsker at styrke hele fritidsområdet.

Af: Peder Tind, byrådsmedlem (Venstre)

Harevej 16, Fredericia

&

Pernelle Jensen, byrådsmedlem (Venstre)

Umanaksvej 2, Fredericia


Læs dagens vigtigste nyheder på www.danmarkc.tv – opdateres alle døgnets timer.

Følg os på facebook